"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, March 31, 2009

Congkuih... Hang Penaya Mat Bijan Ha...

Reactions: 
Kesian aku tengok mat congkuih punya kerja IT nih... geng-geng Dacing mesti mengamuk sakan sat ni...

Aku cilok ni dari blog Ini yang aku rasa...

Jangan marah no... Lain kali jangan le sebut perkataan yg bukan-bukan kalau masuk TV

27 comments:

iam_khufu said...

lawak sial . . . nasib baik najib tak de sebut pasal altantuya kalau lagi menarik

iam_khufu said...

lepas KALAU tambah * tak

Anonymous said...

hahaha...

kelakar siut. gelak sakan aku...

mrL

Anonymous said...

lucu, memng btl2 lucu.

sakit perut aku weh!!!

mrL

sEmut said...

ni kalau tak silap si hanief yg edit. hehe

http://hanief.blogspot.com/2009/03/bank-cimb-adik-najib-nak-bungkus.html

pontianak said...

Pernah kita dengar pada satu ketika dulu perkataan BABI ditukar dengan perkataan khinzir. Pertama kali aku dengar dalam siaran TV, aku termenung kejap,dengar jauh2 maklumlah tak berapa jelas. Bunyi nya khinzir macam binatang tu sedaaaaap jer kalau buat kari. Aku pergi dekat TV dengar dan tumpu betul2 ingin tahu mana nak dapat binatang khinzir ni!! dalam 2 3 saat baru aku sedar… Cheh!!!! Rupa nya kerbau kaki pendek binatang haram tu…berlari lah aku ke bilik air meludah2 bolih tahan jugak lama dalam tu. …kesian kat aku!!!! apa tak nya sebab aku dah berangan nak buat jamuan khinzir dan jemput kawan2 makan bintang ternakan baru ni.. Aku mula menyumpah pada orang yang menukar nama asal nya BABI pada khinzir yang bunyi macam binatang sedap dimakan.. Sekarang RASUAH POLITIK pulak yang ditukar nama jadi politik wang…Ini CELAKE punya umat!!! RASUAH dah tentu haram dan jijik, dia nak kelirukan orang ramai dan selesakan pengamalnya supaya tidak terasa jijik dengan berbuatan RASUAH yang mereka lakukan. Sekarang RASUAH POLITIK digantikan
perkataan politik wang yang bunyinya ringan macam urusan jual beli hariankan? Aku rasa orang yang menukar nama BABI kepada khinzir orang yang sama walau pun bukan niatnya nak halalkan binatang tu, tapi sekurangnya dapat kurangkan rasa jijik dikalangan masyakat melayu khas nya. Pada ketika itu ternakan babi tidak sistematik,tidak terkawal dan banyak rungutun tentang pencemaran dan penyakit.… Pemimpin2 be end dah mula nampak RASUAH POLITIK UMNO membiak begitu cepat saperti dalam kandang BABI lalu ditukarnya pada politik wang.. Bunyinya enak saperti santapan istimewa orang politik. Atau macam satu pesta hiburan dengan taburan wang ringgit gantikan bunga… Lagi sekali aku nak kata CELAKE punya umat berpesta dengan RASUAH nak berebut kuasa guna wang berjuta
ringgit hasil dari RASUAH, penipuan dan penylewengan..LAKNAT!!!!!!

Anonymous said...

pontianak, diorg tukar BABI kepada KHINZIR dulu sbb nk samakan ngan MAHADHIR..hehe

PeRaK Ku said...

hehehe...kelakar gila...

tp aku kcian pulak kat hanif tu..dah kena ugut dengan puak2 umno pasal video ni...aku harap sgt hanif tu x putus asa dan terus berjuang dengan mengedit byk lagi video2 yg dpt membuatkan umno terasa goyang...

puak2 umno ni mmg pandai....

-mengugut
-merasuah
-mengertak
-memfitnah
-mengautakan fakta
-melanggar pelembagaan
-mengunakan islam sebagai perjuangan demi kepentingan mereka


UMNO DAH LAMA MEMPEBABIKAN ORG MELAYU....So Org Melayu Perlu Berubah!!!

noel said...

Hehehehe.. lawak gila siotttt..
Aku sampai kena lepak dalam toilet 5 minit sbb nak abehkan gelak..

Kang orang kat rumah aku ingat aku biol pulak..

Credit goes to anip..

Anonymous said...

congrat to whom edit this video!!!

keep ur good work.

chot said...

berapa banyak babi daaaaaa

apo said...

hahahah...
ni boleh panggil perhimpunan lawak babi...

Anonymous said...

hahahahah...mmg kreatif hanif ni...ni syok kalu disebarkan ke email...haahahah.....

Anonymous said...

BABI=PERAK BANGKIT, HAHAHA
fm org ulu//

Tungaklangit said...

salam

disertaka disini motto blog ini utk penilaian pembaca bagaimana munafiknya seseorang itu menggunakan ayat Allah tetapi dari segi amalannya membuat fitnah yang jijik lagi memalukan taraf ilmu seseorang yang mengaku Islam

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." ( al-Qur'an,al-Hujurat ( 49 ):6 ).

bagi mereka yg mendengar sedutan video itu, lihatlah bagaimana buruknya akhlak empunya blog ii.. tetapi dalam masa yang sama menggunakan motto seperti ayat alquran surah al hujurat..

inilah tahap keimanan yang kamu miliki.. malunya saya melihat perlakuan seorang yang mengaku Islam begini..

PENYEBAR FITNAH

PeRaK Ku said...

babi btoi la tungaulangit ni...dekat blog GAP dia kata x sabar nk tgk gambar bogel...mai blog PR...dia buat cakap alim...mmg babi besar laa tungau ni...klu aku jumpa dia aku kompem blanja dia mkn babi pasai dia suka mkn kaum dia sendiri...kaum babi...babiiiiiiiiiiiiiiiii punya tungau!!

Tungaklangit said...

salam

perakku... kamu baik2 dalam menuduh orang.. babi sentiasa bermain di bibir saudara...

setiap perkataan yang terkeluar dari mulut kita melambangkan hati kita...

kalau babi yang selalu keluar dari mulut kita maka .... lah hati kita..

BeliaBenciUMNO said...

kata Tungaklangit

" kalau babi yang selalu keluar dari mulut kita maka .... lah hati kita.."

kesian kat Pak Jib ... byk sgt sebut babi

keh keh keh

Anonymous said...

cian babi ngah mkn..tersedak abess dgr najib ckp babi bnyk sgt..adehh..pecah perut gelak...kretip tol...

Sakuragi said...

hanya jauhari yang mengenal manikam

hanya tauke babi yang mengenal babi

hanya tungaklangit yang mengenal iman

PeRaK Ku said...

woi tungau langit..igt aku ckp x berfakta ka???aku dah baca komen hg dkt blog GAP...psl GAP nk tunjuk 5 keping gmbr bogel PR...dan hg tulis hg x sabar2 nk tgk kerana terlalu sangap gambar lucah kot....bodo nya tungau...dtg blog PR buat cakap alim...perguna nama ALLAH...mmg hg ni lidah bercabang la...x pon org kafir lakhnat....psl apa??psl islam atas nama...dpn nmpk baik blakang mcm haram lagi haram dari yg haram...mmg umno ni x bermaruah!!

ungukarmila said...

hak3..sy sgt suka ini video..thumb up 2 editor.. =)

Anonymous said...

kata Tungaklangit

" kalau babi yang selalu keluar dari mulut kita maka .... lah hati kita.."

La babi la hang ni rupanya tungak langit,tu perkataan babi kluar dr mulut hang...

sharipdon said...

najib dan rerakan akan menjadi babi.uhu..
yang sedar diri...maka mereka babi....

huhuuu..

Anonymous said...

mcm tiru dlm cerita Die Hard 4 je. tapi cukup menarik. good editing job, nice & creative.
thumb up to mr haniff.

Anonymous said...

tungau langit..

tungau langit..


tungau langit..

ulama terkemuka pada hari ini..

ijazah doktor falsafah sarjana islam dan ilmu hadis dari UNIVERSITY OF HEBRON ,ZIONIS..memang univeristy power ah..

leh pnggil ko sohibus somahah al fadil ustaz tungau langit...


blah la wooooiii

Anonymous said...

cayo!credit goes to hanief!