"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, August 20, 2009

UMNO/BN Edar Wang Palsu Ke Rumah Penduduk Kampung..!

Reactions: 
Kampung Petani - Beberapa orang penduduk di Kampun Petani menerima wang palsu RM100 yang diletakkan didalam sampul surat yang diselitkan dibawah pintu rumah mereka.

Seorang penduduk, Salim b. Abdul Hamid, 50 tahun mendakwa, isterinya menemui sampul surat berisi 3 keping wang kertas palsu RM100 yang diselitkan dibawah pintu rumahnya pagi ini.
Didalam sampul surat tersebut, mengandungi sebanyak 3 keping wang kertas RM100 dan juga sekeping kertas bertulis "Tolong Menangkan Calon BN".

Beliau yang berkunjung ke Markas Induk N11 juga mendakwa, bukan beliau seorang sahaja menerima wang palsu tersebut tetapi beberapa penduduk di kampungnya juga menerima sampul surat berisi benda yang sama termasuk beberapa penyokong UMNO.

Laporan polis akan dibuat oleh mereka-mereka yang menerima sampul surat berisi wang palsu tersebut di balai polis berdekatan.

28 comments:

Anonymous said...

aku rasa group KJ yang buat ni... lepas bawak kes pengundi hantu,. saja nak spin UMNO supaya kalah

Anonymous said...

Ini mesti amno cakap Orang PAS yang buat tu..
Benar itu pahit ..
Manis pada pejuang Islam

ijoks2009 said...

Akupun rasa puak Kera Jalanan (KJ) jugak yang buat semua ni.Tapi kalau Umngok sendiri yg buat pun mgkin jugak sebab nak save budget,hahaa

Anonymous said...

Nasib baik la kat permatang pasir hak org moden skit..kalo kat manek urai ni mau x gi noreh 2 minggu ni...rupa2nya duit potostat color jer heheheh..org manek urai tolong info gerai lemang kat kg lepan jenak dah buka ke blum? mana la tau stok brg dapur ngan duit byk lg..x yah mnego sapa lepas raya...melayu oh melayu..kena kencing ngan umno terus kau layu..

Edyes said...

memang patutnya dapat duit betul, tapi puak yang nak agihkan duit tu ada idea menarik pulak... tukar dengan duit palsu...

kaya kaya....

Anonymous said...

biase lah keje dia bg duit mmg lah...
janji rakyat xmakn habuan tu udah lah

Berasap said...

s
sa
sab
sabo
sabot
sabota
sabotaj
PAS takkan buat benda ni.Biarlah kalau umno nak tuduh PAS pun,orang xkan pecaya.

Anonymous said...

Duit asli di kebas oleh ali baba dan 40 penyamun-penyamun Umno, duit palsu mat umno black money@mat rempit@KJ, kera jahat gangster punya kerja. Cepat Polis dan SPRM menyiasat. Peluang keemasan untuk balaci2 umno ni mengambil tindakan.

zali said...

sapa punya kerja?

tak perlu kita tuduh menuduh sapa
punya kerja...

yang pastinya ada pihak yang mahu
lihat melayu islam tak bersatu
walau di mana jua.

pihak mana tu?...kita sendiri tau
jawapannya...

Anonymous said...

Zali..hang ni dah betoi2 hantu! Hantu jerat cina penanti..kah!kah

Anonymous said...

zali said...

He2 ada lagi ..x nak pergi bela calon ke? dah nazak tu ..kalah pun biar dlm perjuangan baru anak jantan..takut tarik diri saat akhir.
http://www.malaysiakini.com/news/110992

Anonymous said...

lawaknye....umno klo nk main tipu pun die guna cara yg profesional..ni keje puak2 pembangkang kot paham2 la nk laga2kan sesame melayu.....1 malaysia da paham....
TP tolong siasat hang kan selalu xtido mlm..ntah2 hang kot yg letak duit tu...hahha kang kan kepala pendajal, kepala barua, kepala sabotaj n kepala fitnah...
hahahaahha

Anonymous said...

zali zali... masih juga dalam keadaan menafikan pasal parti UBN ko. Itulah dia.. orang bila dah tepu dengan BN nie contohnya macam zali nie la. Zali contoh terbaik orang korup UBN.

Anonymous said...

to mr/mrs anom 1.59pm
zali tu bukan tepu ngan BN dia tipu Bn adalah..ada ke patut masuk tandas 0.20 sen pun claim ngan ibu pejabat UMNO hang ni zali x patut tul la...Duit tu duit rakyat tau duit BN.. hang ni zali x amanah la..x pe bulan ni hang nyer elaun kami potong tau..

Anonymous said...

ni DAP babi punye keje ni merangkap geng sebontot TP

Anonymous said...

duit palsu dia report la.. kalau real dorang report tak????

PUTRAKENCANA said...

Alahhhhhh............

Ini semua tektik buruk Pas,

Teman tahu sesangatlah tu.

Tektik Pas penjahanam perpaduan dan keamanan Malaysia yang kita cintai ini.

chot said...


apalah bangkai sangat ..

bagi duit potostat...haram jadah laknat...

ada le kutu selit duit ni...

macam ni kah DEB...

arghhhhhhhhhhhhhhhh

UMNgOk BoNgok said...

salah print ker ape tu... bukan 'TOLONG TENDANGKAN CALON BN' ker? ha ha ha ha haram jadah punya BN

Anonymous said...

nI memang kerja Najib tengok tu gambar Agong tu.. ada bayangan 1
Gila la ni apa2pun satu satu satu satu satu...Bangang!!!!

Anonymous said...

Abang sekalian.

Jelas sekali ini semua konspirasi.

1- Tak kan UMNO bodoh sangat nak buat macam ini. Dengan jelas ada logo BN (macam nak tunjuk sangat tuh).

2- Duit palsu digunakan itu tak ada nilai sebab tu ler orang yang buat macam ni tak rugi apa.

3- Ini dah masuk Akta Cetakan Wang Palsu (ye ke? aku lupa ler nama akta tuh). Aku cadang buat laporan polis. Kita boleh siasat dan dakwa.

4- Ni trick lama kalau nak bagi orang hilang kepercayaan kepada seseorang/sesebuah syarikat/sesebuah parti politik dsb.

5- Ni dipanggil propoganda.

Sapa yang berfikir mesti tahu punya ler. Ni tak mungkin BN yang buat.

akuBORINGnganUMNO said...

pencuri,kalu kantoi skali,slama2 nya org cop dia pencuri..sama la mcm umno..dah mnyangak 51 thun..sampai k anak cucu kt besok duk kata depa ni pnyangak negara..

kembara putih said...

Duit betul dah lesap di perjalanan. Sana ambil sikit, sini ambil sikit, lama2 habis la. Jadi nak cover takut bos marah, photostet la...kah kah kah..

Anonymous said...

Kalu puak2 nie dia x kira..palsu ka..haram ka...tibai jer...
BUTA MATA N PERUT

Anonymous said...

http://sd-malaysia.blogspot.com/

-blog yg ntah ape-ape ntah.aku pn tergelak tgk gelagat penulis blog ni.
bole rohaizad di agung2 kn???

http://www.youtube.com/watch?v=Tgw-DgS13YE

-singgah2 la melihat rosmah part1 - part5.xpenah dalam sejarah bini PM masuk youtube sbb mengetepikan keluarga sendiri.sampai kn adik sendiri kena lari dari malaysia sbb xbole nk mencari pekerjaan di malaysia angkara rosmah!

Anonymous said...

haha.. sebab duit tu tak laku baru nak heboh bagitau semua orang..
kut kalu duit betul laku, senyap je kot?

Anonymous said...

apa kate duit tu kite bagi sumbangan kt TP A.K.A tuan punye blog buat tabung amal tuk operation blog die ni.....kt blog ni da siap letak no account bank die lagi...so ape tunggu la ni la turn TP nk jadi KAYO!!!

Anonymous said...

Belum lagi dipilih oleh rakyat dah awal2 lagi menipu rakyat denga sogokan wang palsu pulak tuu..apa sudah jadi ni UMNO..Kalau dah salah tuu tetap salah ..kalau orang dah tak suka belah lah dari sini..pergi la perintah afrika....

Dulu UMNO sekarang PR