"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, January 27, 2010

Pakatan Rakyat Zalim..!: 100.000 Dapat Geran Hak Tanah Di Selangor

Reactions: 
30 tahun hidup mereka ini tidak menentu, setelah berbagai janji ditaburkan oleh pemimpin terdahulu, kini tanah milik mereka menjadi milik mereka, setelah mendapat pembelaan dari Kerajaan Pakatan Rakyat, Pembahagian ini tidak mengira fahaman dan pegangan politik. Mereka akan diberikan geran hak milik tanah secara berperingkat-peringkat melalui Jadual Perancangan Proses Pemberian Milikan Tanah.

TPU - Zalim...!!! hahaha...!!!

29 comments:

Anonymous said...

hang chek sat!bangsa apa yang paling banyak dapat!!!Kat perak dulu waktu PR perintah puak cina komunis yang ramai dapat!!macam kelantan juga!Ewah bangga sebab ada Tesco!Tesco tu sapa punya oiii!!!!

SUKA NYA LIHAT DIA CERIA said...

TESCO BARU DI BUKA DI MANJUNG BTOL2 DKT NGAN TRAFIK LIGHT SIMPANG 4 :P

Anonymous said...

Perisik Rakyat, Blog Pembangkang Suka Gay?

Dipetik dari: (http://novandri.blogspot.com/2010/01/perisik-rakyat-blog-pembangkang-suka.html?)

Biar apa pun, yang 'paling menarik' tentang blog Perisik Rakyat ialah hubungkait blog tersebut dengan beberapa link daripada web gay ! Di antaranya ialah Japanese Gay Club dan Asian Gay Free Movie!

Hu hu hu hu.....

Anonymous said...

kpd anom 27/1/10 9.42pm.

Ni melarat ke tesco apasal pulak.
Memang tesco tu bukan melayu punya, tapi berapa banyak pula kedai-kedai emas yang dipunyai oleh anak beranak Wan di Kelantan. Ni sah melayu punya, ada faham ke.

Anonymous said...

sajala!nak bagi tau kat oghnag kelantan!depa gitu taksub tak bagi tanah hatta pada orang melayu bukan anak kelantan!last sekali dapat kat tesco la pulak!!yang melayu kelantan punya tak kisahla oiii!!!hang TP kan mat kelantan!kot hang terlupala pulak!!!Kot tanah hang nanti boleh kat oghang lain!!!Oghang kapiaq pulak tu!!!Macam negeri lain!!!!

Julia said...

ala biasala..kelantan pun cuba bagi balik kat UMNO..bukan takat tanah..lesen gali minyak pun BN akan bagi

CgLyn said...

Dulu kerajaan PAS Terengganu pun beri geran tanah kat rakyat Terengganu. Bila UMNO dapat balik, mereka nak tarik balik geran tanah tu. Ada yang dah buat rumah pun atas tanah tu. Tak tau lah cam ner kalau tanah tu dirampas semula oleh kerajaan negeri.

Lagi satu, masa kerajaan PAS Terengganu dulu dah buat banyak perumahan rakyat kat Padang Setengir. Bila BN pegang balik, mereka tak beri cf. Rumah dah siap tapi tak boleh duduk.

Kepada rakyat Selangor, kalau tak mo hak anda dirampas balik, reti2lah undi PR next PRU.

jiwakita said...

salam.....

harap-harap empuya blog nie duduk kat
kampong...tanah bapa dia ada geran hak
milik...yg kerajaan Bn beri dulu huhuhu..

jiwakita said...

salam.....

harap-harap empuya blog nie duduk kat
kampong...tanah bapa dia ada geran hak
milik...yg kerajaan Bn beri dulu huhuhu..

Anonymous said...

Pada dasarnya PAS Kelantan memang tidak mahu supermarket2 sebegini kerana boleh merosak peniaga-peniaga kecil.
Tetapi apabila 'Raja Gopal' cukup berminat dan memberi 'nasihat' kepada kerajaan negeri, mau tak mau terpaksa rela dalam paksa.

Awang Dogol said...

Blogers2 PR yg tak pandai kenang budi...dah pandai.... dah senang...lupa diri...lupa pada kerajaaan yag menyediakan segala kemudahan. Lepas tu nak bantai kerajaan..manusia apa ni hah..!!!
Kasi makan anjing lagi bagus la....

Anonymous said...

Bangsa apa pun dapat geran ape nak kecoh. Bagi kat melayu pun, tambah-tambah spesis ngok tu, bila bagi akhirnya dia akan jual juga.

Spesis tu mana tau nak nilai harta. Yang dia tau, ari ni dapat geran tanah besok jual tanah besoknya beli kereta baru. Sebab spesis ni memang tahu nak melingkup je kerja dia sebab mentaliti dia bukan harta aku punya, orang bagi free, macam tulah, lepas tu salahkan Cina sebab beli tanah mereka. Kerana spesis ni angan-angan je kuat, kerja malas nak buat, bak kata nak benda buta je!

Anonymous said...

lupa pada kerajaan..?? c'mon la...jgn ckp mcm org bodoh....

xde duit rakyat yg bayar cukai, mana nak dapat duit bro...

xde rakyat, xde la kerajaan...

ape nye bodoh la pecacai2 ni....basic mcm ni pun x reti, nak menyalak2 lak...

Anonymous said...

woi Anonymous no.1 yg bodoh lagi bengap....tolong check balik kerajaan PR perak bagi tanah untuk orang cina berapa ekar n kg tersusun yang majoriti melayu berapa ekar? kat situ ko akan dapat nilai sapa yg dapat banyak.... kalau ikut fakta (tolong dapatkan figure wahai pencacai umno bengap!) agihan tanah tu diberi 75% kelulusan kepada kg tersusun melayu n 25% kg baru cina. komposisi melayu dan bukan melayu di perak lebih kurang 65% dan 35%, so melayu dapat 75% kelulusan berbanding komposisi 65% melayu di perak.... so ko nilai lah sendiri n jangan jadi bengap ye! yg aku betul2 terharu adalah pemberian tanah oleh kerajaan negeri kepada pondok pakteh kg kuak luar di mana tempat aku dilahirkan. utk pengetahuan pakteh adalah salah seorang ulama n ahli majlis fatwa negeri perak yg orang utara sangat2 hormati pakteh ni. so kalau nak bercakap tolong pegang pada fakta bukan pembohong!

Anonymous said...

woi Anonymous no.1 yg bodoh lagi bengap....tolong check balik kerajaan PR perak bagi tanah untuk orang cina berapa ekar n kg tersusun yang majoriti melayu berapa ekar? kat situ ko akan dapat nilai sapa yg dapat banyak.... kalau ikut fakta (tolong dapatkan figure wahai pencacai umno bengap!) agihan tanah tu diberi 75% kelulusan kepada kg tersusun melayu n 25% kg baru cina. komposisi melayu dan bukan melayu di perak lebih kurang 65% dan 35%, so melayu dapat 75% kelulusan berbanding komposisi 65% melayu di perak.... so ko nilai lah sendiri n jangan jadi bengap ye! yg aku betul2 terharu adalah pemberian tanah oleh kerajaan negeri kepada pondok pakteh kg kuak luar di mana tempat aku dilahirkan. utk pengetahuan pakteh adalah salah seorang ulama n ahli majlis fatwa negeri perak yg orang utara sangat2 hormati pakteh ni. so kalau nak bercakap tolong pegang pada fakta bukan pembohong!

TAJUL said...

Puak pencacai ni, pmikiran masih kelas ke 3, kita cakaplah macam mana, dia takkan terima. Sebab dia pikir Malaysia ni maju pasal duit memteri-menteri umno, org umno kg aku pernah cakap kalau tak ada mahathir tak makan kita, akidah pun dah lari.

TAJUL said...

pasal tesco kat Kelantan, kalu tak tau citer jangan nak buat citer, gi tanya org kelantan.

Anonymous said...

Pasal tesco ni ape yang peliknya, tinjauan saya, kat tesco ,giant,kb mall dll pengujung ramai semacam je! Peniaga runcit di pasar siti khadijah laku tak pernah merungut kerugian pun. Kalau Anonymous tu orang luar silalah ke kelantan tapi kalau anda orang kel, bukalah minda anda, ntah-ntah anda pengujung tetap tesco.
Kesian bila baca komen lembu-lembu umno, mentaliti budak tadika.

Anonymous said...

pasl tesco pn bising..lesen judi membiak senyap je..kan ke ramai anak melayu keje kat situ..pluang pekerjaan la namanya tu bongok..bab tanah kat perak tu dah brpuluh tahun dia orang tinggal kat tanah tu..bg je le dpt gak cukai dr duk free je..tu pn tak pikir ke..sama je dgn org melayu tinggal lama kat situ bg le geran krajaan ngeri dpt gak cukai..

Anonymous said...

Salam,

Nih utk orang Johor, khasnya Endau.....

Tokey Cina guna staff melayu dia mohon beratus2 ekar tanah utk di jadikan ladang kelapa sawit.....

Modus operandi mestilah dipersetujui oleh sekutu melayu diaorang i.e. UMNO, sepihak dapat tanah.... sepihak dapat ringgit.

Mamposs........ jual jangan tak jual!!!!

Awang Dogol said...

Pasal tesco pun bising.....pe bende nye...?
Jangan lah jadi bengon blogers2 PR...dia orang nak bagi kemudahanpun tak nak ke?? Ape punye samdul la kau orang ni. Nanti kalau orang tak buat kata kerajaan menganaktirikan lah...sengaja tak nak buat pembangunan lah...lepas tu kata kerajaan sekat pembangunan. Memang jenis busuk hati la blogers2 PR ni.

Harris said...

La memang slama ni kerajaan ameno sekat peruntukan utk negeri2 yg PR perintah.Tgok la btapa busuk x busuknye pangai kerajaan ameno ni.Burok kelaku betol la cmtu.Ntah la,xleh nk ckp kt org ameno yg totok sgat.Karat tu dh tebal sgt..

Anonymous said...

Ceh....pasal tanah yang nak bagi orang Melayu tu pon dah kecoh...

Singapore tu...

Batu Puteh tu ...

Sapa yang jual....

UMNO jugak!!!

Melayu apa dapat...???

Sampai bawak kemati lah anakcucu maki....!!!!

Tak sabar nak tengok UMNO jual Johor pulak....

Awang Dogol said...

Melayu macam hampa tu tak dapat apa pun tak apa.....Jenis tak kenang budi. Kasi anjing lagi bagus...boleh dia jaga kawasan.

Anonymous said...

si awng dogoi ni lagi 1banggang...

yg dok biing pasai tesco tu pecacai umno la bodoooo.....

ada ang penah pi tenggok sapa yang buka gerai dalam tesco KB tu???

tu la kalau dah buta hati tu memang dh... tak dapek lah den nak nolong eee...

Anonymous said...

ZALIM MEMANG ZALIM,

Tanah-tanah kat Malaysia nie semua hak UMNOPUTRA, bukan hak rakyat Malaysia. Memang zalim!!!

-madir-

Anonymous said...

Bagi lembu2 UMNO:
Tentang Tesco di Kelantan, tolong chek dulu, adakah tanah tu betul dijual atau disewakan atau dipajak. Setahu saya, tanah tersebut bukanlah di jual.
KALAULAH dijual sekalipun, hujah lembu2 UNMO masih menjadi satu hujah budak2 kerana Tesco ini banyak lagi di negeri2 lain. Kelantan hanya ada 1 Tesco.
KALAULAH dijual sekalipun masih tidak kuat untuk menjadi sebab untuk lembu2 UMNO undi / sokong UNMO hanya disebabkan hal ini.

Anonymous said...

Sapa yg ajaq penyokong2 umno ni???Bodoh tahap bangang!! Mcm pemimpin2 depa jugak ler...

Tak ada kerajaan dlm dunia ni duk tadbir negara pakai duit parti..Hampa ingat tiap2 bulan umno duk kutip duit yuran utk buat belanjawan negara ka??Bawak2 la p mengaji lebih skit..Tk payah smpai PHD or Master..stakat darjah 6 pun boleh beza duit parti ngan duit hasil negara..!!

Bab2 geran tanah nie pun kalau nk gaduh ngan hampa buat sakit hati..Baik gaduh ngan lembu dari gaduh ngan puak2 umno bangang!!

-sweet lady ganazzz-

Anonymous said...

Cukup2la bangang membangang. Tak dengar ceramah ke? Mengata tak baik pada orang malaikat balas 3 kali pada kita.
Lembu tak boleh menaip. Nak gaduh dengan lembu buat apa?
Lebih baik doakan semoga semua dapat hidayah dan kesejahteraan dunia akhirat. Tiap-tiap perbuatan ada balasannya dari Allah.

-peace