"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, January 06, 2009

Langsung Dari P-036

Reactions: 
Proses penamaan calon pilihan raya kecil untuk kerusi P036 Kuala Terengganu telah selesai jam 10:00 pagi tadi dan kini menunggu pengistyharan rasmi oleh Pengurus Pilihan Raya itu Mohd Razali Kassim. Tiga calon yang menyerahkan borang pencalonan.

Ia dimulai oleh Wan Ahmad Farid Wan Salleh yang menyerahkan calon paa jam 9:13 pagi diikuti oleh calon Pas, Mohd Abdul Wahid Endut jam 9:18 pagi manakala calon Bebas, Asharuddin Mohamad.

Calon parti Akim dan seorang penjual sekerap getah yang beriya untuk bertanding bagaimana pun tidak menyerahkan borang pencalonan.

Kedua calon Pas dan BN diirngi oleh ribuan para penyokong masing-masing menuju ke pusat penamaan calon. Tidak ada kekecauan ataupun kejadian diingini berlaku setakat ini.

-MERAH TINTA