"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, January 17, 2009

Petanda awal kemenangan untuk calon PAS - malaysiakini

Reactions: 
Penjumlahan undi di Pusat Pembuangan undi di Sekolah Kebangsaan Pusat Kuala Ibai menyebelahi calon PAS, Hj. Abdul Wahid Endut. Pusat mengundi yang nmempunyai 2675 orang pengundi itu mempunyai 5 saluran mengundi.

Sebentar tadi setelah 3 saluran selesai dikira , maklumat tidak rasmi yang diperolihi mendapati calon PAS mendahului majoriti di tiga saluran tersebut, saluran 1 majoriti 61, saluran 4 majoriti 160 dan saluran 5 majoriti 144.`

Saya menyaksikan banyak pondok dan khemah BN telah dikosongkakan oleh penyokong masing-masing, sedangkan pondok dan khemah PAS masih dipenuhi oleh penyokongnya.

Beberapa maklumat tidak rasmi juga mendapati banyak saluran dan pusat mengundi yang telah dimenangi oleh calon PAS.

Seandainya maklumat itu benar saya menjangkakan kemenangan akan menyebelahi calon PAS dengan majoriti melebihi 5000 undi, InsyaAllah.

Jalan utama menuju ke stadium juga telah ditutup oleh pihak keselamatan.

-Cina Islam

No comments: