"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, August 25, 2009

Salah 1 Punca Kekalahan UMNO...

Reactions: 

59 comments:

nalapambu said...

Sekarang ternyata pencacai2 UMNO sudah habis putus asa dalam perjuangan nya memberi kekuatan kepada UMNO.

Apa sahaja mereka buat semua nya menemui kegagalan.

Jika sekiranya DUN negeri Perak di bubarkan, pasti BN/UMNO akan hancur.

Anonymous said...

kelakar betul gambar puteri ameno tu, keris tersilap sasaran haha

Lee Copper said...

Pak tiri anak Rosmah dengan laki dulu, mesti bengang habih ni....

Anonymous said...

1Malaysia dah tahu bahawa Umno akan kalah di Permatang Pasir, cuma penyokong UMNO aje yang buat2 tak tahu

nM said...

hahahaha....
pompuan tu cam dah give up je ngan ameno. sampai bendera pun pegang tebalik.

Anonymous said...

masuk ler wahai pencacai2... tengah take beer ke??

john said...

picture of the event!

Anonymous said...

Tahniah YB Man Salleh!!!
patut la najib xxberani dtg permatang pasir sbb dah confirm kalah.

lagipun malu nnt rosmah mansur nk ikut skali.malu nk bawak bini puaka.
memang umno xlayak nk menang.
melabur la byk2 lagi kn dah kalah.

Anonymous said...

badak sumbu pink peliharaan UMNO.
TAHNIAH..

Anonymous said...

Tapi PR rugi 1 adun dekat Kedah.Susah2 berlawan tapi senang senang je adun pkr tu lompat..
MB Azizan patut ugut utk bubar DUN kalau adun sial tu masuk UMNO.Biar dia tak merasa jadi YB.Jangan risau rakyat Kedah bersama PR sekarang ni.

anti umno said...

Sedarlah wahai putera dan puteri Umno bahawasanya kamu semua hanya mempertahankan yang batil. Tak payahlah menangis terhadap kekalahan satu wadah yang sebenarnya merugikan orang Melayu dan rakyat Malaysia.

Kamu semua hanya diperalatkan oleh pemimpin kamu demi kepentingan politik dan kemewahan mereka.

Lihatlah kehidupan pemimpin kamu yang kaya raya sedangkan diri dan bangsa kamu terkial kial membina ekonomi mereka.

Contohnya, penduduk Permatang Pasir yang Umno katakan ketinggalan kerana berada di bawah wakil rakyat PAS (selama 10 tahun)sebenarnya mereka ketinggalan semasa berada dalam pemerintahan Umno/BN.

Susah sangatkah untuk orang Umno berfikir betapa.....

Kalau Umno kata orang Melayu di Permatang Pasir miskin maka yang memiskinkan mereka adalah parti Melayu Umno yang memerintah Pulau Pinang sejak merdeka.

Sekarang, selepas Umno hilang kerajaan dan lemas, baru Umno teringat nak jadikan penduduk Permatang Pasir sebagai anak emas.....???

Anonymous said...

keris tu cacak elok dah..alangnya agak "tersasar"

CUPING MERAH said...

kah..kah..

lawak-lwak ..hati-hati kak!!tercucuk pulak keris tu nanti..wakah..wakah

Anonymous said...

Takbirrr..
Kemenangan yang besar..
Yahudi kalah dibulan ramadhan dengan pertolongan Allah.
Takbir..
Allahuakbar

chot said...


alhamdulilah...

Anonymous said...

Puak2 UMNO/BN tengah takebeer kot..

Anonymous said...

Puak2 penyokong UMNO/BN tengah Takebeer utk merayakan kehancuran UMNO/BN!!!!

Anonymous said...

kesian nengok seliparnya .... doakan dia kembali ke pangkal jalan

zali said...

kemenangan di dunia yang di
riakkan oleh pencacai pas...

dunia menang
akhirat belum tentu

keldai pasti akan di paksa bawa
botol-botol arak untuk raja
maksiat dap.

man salleh gagal di selamatkan.
warga N11 pasti menyesal...

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Sahabat-sahabatku sekalian para penyokong PR, Cukuplah tu kenakan penyokong B1N1 tu. Kesian dia orang. Tak ada tempat dah nak sorok muka. Harap Najib langsung tak turun, Harap Muhyiddin rasanya dah cabut awal, harap Rohaizat.. dia pun cari tepat nak sembunyi jugak. Nak harap Chua Jui Meng .. dah masuk PKR la pulak. Kesian... kesian.

Anonymous said...

Lepas nie juak2 UBN balik KL mesti tunggang beer satu baldi sbb kat permatang pasir berkempen tak boleh minum sbb takut pengundi nampak.Malam nie mulalah pesta takebeer UBN melaupakan kekalahan.

Kat TV tak ade wartawan ke yang tanya muhiydin pasal kekalahan kekeke. padan muka. sbb malulah tu.

Anonymous said...

wartawan tak tanya si zali ke pasal kekalahan teruk UBN nie. kekekke

Anonymous said...

zali juak UBN baru hari nie bercakap pasal akhirat... setelah hari nie kali pertama terdengar di permatang pasir penyokong UBN sebut takebeer.

Anonymous said...

Najib kat TV tak sebut langsung pasal mengundi. kekekke. biasalah dah tahu kalah teruk.

zali said...

dengan kemenangan ini juga...

maka man salleh akan dapat jawatan
ydp maipp seperti yang di
rasuahkan oleh nuar bubur.

kelayakan tak penting untuk jawatan
tu...janji menang.

pas korup,pkr korup,dap korap...pr
kurap.

Anonymous said...

Asalamualaikum,

Wahai Zali, cukup la tu. Tak payah la nak kutuk orang PAS atau DAP atau PR.

Kalau gentleman usulkan dalam AGM UMNO akan datang tutup aje kilang ARAK di Malaysia ni dan hentikan import ARAK. (UMNO kan ada KUASA sekarang).

Aku gerenti tak akan ada DAP nak buat maksiat dan Tiada keldai PAS akan bawa botol arak lepas tu. Bolehla Zali tutup buku bab ni.

Amacam berani...!!!!

Satu lagi, kalau warga N11 nak menyesal, dah lama dah mereka akan menyesal sebab PAS dah menang 3 penggal dah. Saya rasa mereka akan menyesal jika undi B1N1.

zali said...

tak sampai beberapa jam...sudah
terdengar suara rakyat N11 yang
menyesal mengundi man salleh hanya
kerana termakan dek pujuk rayu pro
pas...

tak apa la pak cik mak cik...lain
kali la pulak undi calon bn...

Anonymous said...

Hello Zali,

Hang agak kalau BN menang, Rohaizat tu layak ke pegang jawatan YDP MAIPP????

Hang ingat Salleh Man tu kutu rayap ke di Pulau Pinang. Eh dia tu pun ada degree jugak tau, degree agama pulak lagi... mana tak layak nya.

Nak taip jangan sebarang taip. But research dulu.

Anonymous said...

bengong zali ni dah kalah..mcm2 nak defend ayat merapu.. dulu kutuk kate confirm PR kalah.. skrg lain cerite.. pada asasnye kalau tempat ko menang tu lantaklah.. org permatang pasir tau ape yg jadi kat situ... kalau beribu2 fitnah pon tak guna.. org sane tau keadaan situ..

zali said...

anon 11:11

ada degree...tu kelayakan akedemik je...

kelayakan lain?

berucap pun gagal...macammana?

boli said...

ang ni memang bodo piang btui zali oi....kalau orang dah x suka kt kati nk buat cmna..orang la ni dh crdik bukan macam ang bodo piang

Anonymous said...

Zali tu betul ke...

Aku pun dengar tak sampai beberapa jam tadi ada mak cik dan pak cik pengundi di N11 cakap menyesal undi B1N1 sebab terpengaruh dengan janji dan habuan puteri dan putera UMNO... rupanya kalah...

Lain kali pak cik dan mak cik undi PR ya.

zali said...

kelayakan tak penting...yang
penting rasuah jawatan tu man
salleh mesti ambil punya...

man salleh gagal diselamatkan.
tumbangnya seorang lagi calon pas
yang menang...

Anonymous said...

salam sejahtera zali (aku x berani nak bagi salam sebab x pasti ko islam ker tak) ko boleh berucap ke zali?

Anonymous said...

Tu calon B1N1 peguam kena struck off lesen peguam tu secara moral nya layak ke jadi calon.

Ada degree lawyer pun akademik saja. Macam mana kelayakan akhlak???

Pecah amanah tetap pecah amanah. Walau dah bayar balik pun kesalahan tetap dah berlaku.

Lu fikir sendiri said...

zali zali hati anda perlu di bersihkan di bulan ramadan ni, supaya nampak kebaikan pihak satu lagi.

Anonymous said...

Zali, kau tak taubat lagi ke? masih nak tegakkan benang yang basah. rakyat dah pilih terima sajalah yang umno tu parti haprak lagi hapak.

Mana kekawan kau yang lain, frust menonggeng pi kena beer kot. Kirim salam kat kau punya pemimpin besar mat monggol dan mat sembab.

cakap sama dia orang don't play-play with the rakyat. o.k.

zali said...

umno malam ni tak dapat tidur
bukan pasal kalah tetapi pasal
gagal menyelamatkan man salleh...

memang tak dapat di bayangkan
bagaimana keldainya man salleh di
keldaikan oleh dap...

bagaimana puak pas boleh bersorak
gembira...pelik betul la...

eh lajis tak bagi komen ke?

Anonymous said...

Zali, umno tak boleh tidur sebab malaikat maut dah nak ambil nyawa umno.

Kau jangan fikir Pas macam kaldai, umno tu apa bezanya,lagi teruk di keldaikan oleh MCA. MCA kebas RM12 Billion dari PKFZ, orang umno dapat curut saja, bukan setakat umno tu kaldai tapi dah jadi macam bapak keldai.

Puak Pas bersorak gembira bukan apa, sebab umno dah makam pasir kat pmtg. pasir tapi tak sedar diri lagi. Keldailah tu umno.

Tunggu masa

bijan said...

aku ingat zali nie dah tak betul kot pasal banyak kali kalah...

kesian dia..

Anonymous said...

hati zali mmg tak boleh nak dibersihkan lagi sbb sudah terlalu tepu dengan rasuah. cuba korang kata dia makan suap. dia terima kenyataan. kekeke. manusia manusia itulah bila pikir duit dianggap segalanya dan dibawa mati.

Anonymous said...

zali...yang aku dengar ada makcik tu menyesal sbb tersilap pangkah UBN. dia sebenarnya benci UBN sangat2. Dia ingat bila pangkah gambar dacing tu maka memilih calon sebaliknya tapi dia tersilap. tak ape satu aje undi./

pemudakedah said...

zali zali..... berapa sangat la upah hang dapat untuk jadi pencacai najis umno ni... dah la toksah nak posting2 komen lagi la kami semua meluat dengat hang ni..

(anak mahathir masuk syer kilang arak, halal ke????).

maka si zali pencacai najis pun menjawab, halal.. halal..., masuk syer ja, x minum pun....,

(bini najib altantuya(BN) cukur kening, halal ke????)

maka si zali pencacai taik menjawab, halal... halal..., cukur kening ja, bukannya bunuh orang dengan C4...

x gitu zali? 1Malaysia(1ISrael)..
Malaysia boleh!!!
Arak boleh...
zina boleh...
rasuah boleh...
hina islam boleh...
bunuh orang boleh...
campak orang dari tingkat 14 pun boleh...

Malaysia Boleh.... warrff.. warff....

Anonymous said...

sudah2 lah tu zali

Anonymous said...

Janganlah marah zali tu.Kesian kat dia.Dahlah kalah,kena marah pulak..bagi nasihat je camni..bengong ko zali bila ko nak sedar.Tak habis2 dgn ayat bodoh.Dasar barua tak sedar diri.Dah kalah buatlah cara orang kalah.Cari kesalahan sendiri bukannya cari salah orang lain.Bodo tak abih2 takkan tu pun orang nak kena ajar jugak.

Anonymous said...

Janganlah marah zali tu.Kesian kat dia.Dahlah kalah,kena marah pulak..bagi nasihat je camni..bengong ko zali bila ko nak sedar.Tak habis2 dgn ayat bodoh.Dasar barua tak sedar diri.Dah kalah buatlah cara orang kalah.Cari kesalahan sendiri bukannya cari salah orang lain.Bodo tak abih2 takkan tu pun orang nak kena ajar jugak.

Anonymous said...

Apa Apa pun UMNO telah kalah dan akan kalah sampai bila-bila , talkin untuk UMNO !

Pendekar Jagung said...

hahahaha...
makcik tu konpem dah habih retiaq dah! sampai pusing benda pun tak ketahuan...adoii...

kalaulah keris tu boleh bercakap..apa gamaknya dia kata
"WOI BODO! PEGANG ELOK ELOK..JGN DOK CUNGKIL NAIK KOT ATAS, AKU SEGAN"

Naruto Sensei said...

Tak sangka bodohnya pikiran mahluk seorang tu..!

Allah berilah banyak mana ujian dan petunjuk pun masih lagi bersikap macam tu..

Tahniah le UMNGOK dalam 52 tahun ni berjaya menjadikan beberapa kerat mahluk Allah lupa dirinya adalah hamba Tuhan.. Sebaliknya bersungguh menjadi hamba UMNGOK dan BN..

Kesian.

bob said...

korang2 yg berada di pihak PR jangan layan sangat si zali tu..dia dah berbaiah dengan pemimpin umno x kan tinggalkan umno sampai mati..antara isi kandungan baiah tu ialah kalau dia tinggalkan umno maka gugurlah talak 3 ke atas isterinya..sebab tu takut sangat nak tinggalkan umno..sape x sayang bini oii..korang cakap la macam mana pun,dia masih tetap dengan keumnoannya..kesimpulannya tinggal kan zali tu..biar je dia nyalak sorang2..korang pun x sakit hati dengan komen2 dia..selamat berpuasa..selamat berTAKEBEER kpd pencacai umno..diorang puasa pun x guna sebab setitik arak x di terima amalan selama 40 hari...kalau sebotol?? alahai ruginya..tolak hukum allah = tolak islam = boleh masuk syurga ke??? LU PIKIR LA SENDIRI NGOK!!!

Anonymous said...

biasalah ustaz zali. org BINI memang suka sgt bagi alasan yg tak logik walau dah terang2 benda tue tak betul n salah. mcm pak hisham kata "Kita tiada kepakaran utk melaksanakan hukuman rotan"

hehehehhe. putar... putar jgn tak putar.

wakmeli said...

jgn dilayan kejahilan zali tu. mmg ramai hati yg dah gelap klau join amno. patutlah tok guru kata penyokong amno ada ciri2 xleh masuk syurga sbb kemunafikan mereka. org2 pas aku jamin insyAllah xde yg minum arak tapi klau geng2 amno aku yakin ramai yg pminum arak laa...pastu nak pusing cite yg pas 'take beer' n jadi hamba dap. walhal bape ramai pmimpin amno yg bersetongkol jadi rakan kongsi pusat perjudian dan kelab malam yg menjual arak. jauh beza perangai org pas ngn org amno ni. anak didik british jadinya budaya brit diterapkan dalam hidup mereka.

wakmeli said...

jgn dilayan kejahilan zali tu. mmg ramai hati yg dah gelap klau join amno. patutlah tok guru kata penyokong amno ada ciri2 xleh masuk syurga sbb kemunafikan mereka. org2 pas aku jamin insyAllah xde yg minum arak tapi klau geng2 amno aku yakin ramai yg pminum arak laa...pastu nak pusing cite yg pas 'take beer' n jadi hamba dap. walhal bape ramai pmimpin amno yg bersetongkol jadi rakan kongsi pusat perjudian dan kelab malam yg menjual arak. jauh beza perangai org pas ngn org amno ni. anak didik british jadinya budaya brit diterapkan dalam hidup mereka.

Anonymous said...

zali tu memang angguk ampu punya orang.dulu kini selamanya memang tak akan berubah..kalo dia ada otak dia berubah la.rakyat skang dah buka mata.umno skang banyak abiskan duit rakyat untuk kepentingan peribadi.duit g kempen pun pakai duit rakyat.macam tu ke rakyat nak sokong.blah la zali oii.pakai la otak skit...zali o zali..

Anonymous said...

zali korup dan kurap...

Anonymous said...

zali kaki pengampu, hang memamg umno ngok. hisap kuat, memang hang tak reti ke pemimpin umno kaya makan duit rakyat bina istana. anak minum arak kat luar negara. degree beli...kahhh phui...taubat lahhh, hang tanya toyo barapa rasuah dia dapat????

MeriamBuluh said...

Wan Azizah dulupun tak pandai cakap juga ZALI oiii...tapi lama2 dia pandaila...
Ko pun kalau tangkap letak atas pentas suruh nyayi selagu mahu terlondeh seluar..
hehehehehehehe

Anonymous said...

sambung skit MeriamBuluh.. apatah lagi kalu surh naik jadi imam.. mahu terkencing + pengsan...

kekekekek

Songkok Tinggi said...

Sebenaq nyo gambaq akak tu adalah Zali...Nak tengok muko Zali...Tu yg kat atas dok terngaga meroyan tu... malu ehhh kat anak cucu, gigi dah nak luruh dok terjerit2 cam "mat yeh"...sorry Zali, akak , bulan posa ni kurangkan merapu tu...