"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, August 18, 2009

Calon BN N11 Makan Duit Orang: Siapa Yang Pilih Dia?

Reactions: 
Bar Council membuktikan bahawa calon BN, Rohaizat Othman sebagai seorang yang tidak amanah dan telah melenyapkan duit pelanggan beliau sebanyak RM140k

Mengikut kenyataan Presiden Bar Council, Ragunath Kesavan, kepada The Edge:
Ianya bermaksud segala dakwaan yang dibuat oleh Muhyiddin Yaasin atau Zahid Hamidi, kenyataan ini membuktikan bahawa calon BN, Rohaizat Othman benar2 bersalah di dalam kes penipuan kepada Koperasi Pekebun Getah. Malahan wang sejumlah Rm140k yang diserahkan kepada Rohaizat tidak dapat dipastikan kemana perginya. Mengikut Presiden Bar Council, tindakan Rohaizat ini adalah sampai ke tahap tindakan jenayah di bawah Seksyen 103D.

Zahid Hamidi cuba berdalih kononnya yang menipu itu adalah rakan firma guaman Rohaizat tetapi Presiden BAR Council juga menyatakan bahawa aduan yang dibuat oleh Koperasi Pekebun Getah adalah ke atas Rohaizat dan bukannya rakan firma beliau.

Kalau UMNO Tidak Tarik Calon Ini, Bererti UMNO Bersetuju Dengan Jenayah Penipuan Rohaizat

Kita lihat dalam masa beberapa hari ini. Adakah UMNO akan menarik calon mereka ini. Kalau tidak, ia bererti Muhyiddin, Zahid, Shafiee Afdal dan seluruh kepimpinan UMNO menyokong dan bersetuju dengan tindakan penipuan wang yang telah dilakukan oleh Rohaizat Othman.

Seharusnya UMNO menarik balik keahlian Rohaizat dan bukannya menjadikannya calon PRU.

Sila baca di sini dan sini dan sini untuk mendapat maklumat lebih lanjut berkenaan kes Rohaizat ini.

Tulang Besi

35 comments:

Forum Pakatan Rakyat said...

Betul ke ni? Tp yg ckp pn bkn calang org...oh nasib lh mahkamah kt mesia ni kanggaroo punye..

chot said...


standard le...ini kan geng kuda longkang semua boleh maaaaaaaa

depa ni semua ahli silap mata..silap2 bleh kuarkan arnab dari topi...melopongggggggg le lagi...
hahaha

Anonymous said...

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." ( al-Qur'an,al-Hujurat ( 49 ):6 ).

Pengumuman..!! topeng perak dan tulang besi adalah orang fasik yang membawa suatu berita. Berhati2 semua. Meraka penyebar dakyah si mata satu.

Anonymous said...

Tahniah. Nik Aziz telah mendahului Tuhan dalam memilih siapa yang layak ke syurga. Kesian, makin menjadi nyanyuk orang tua ni.

zali said...

tak logik langsung!

'Kalau UMNO Tidak Tarik Calon Ini,
Bererti UMNO Bersetuju Dengan
Jenayah Penipuan Rohaizat'

biasanya pro pr minta siasat,ni
tak pun...tapi minta umno tarik
balik pencalonan rohaizat...macam
ada yang tak kena la...

apasal nak tarik balik pulak?
rohaizat tidak didakwa ataupun
dibicarakan oleh mana-mana pihak
sekarang nih.

beliau bebas dan jika ada pun cuma
aduan dari Koperasi Pekebun
Getah...

katakan saja pas nak menang
percuma...menang tanpa
bertanding...memandangkan
kedudukan pas goyang kat permatang
pasir tu...

alangkan pkr dan dap sendiri tak
mahu pas di penang...apa lagi bn.

untuk survival pas di
penang...macam-macam hal la yang
keluar...eleh hai,taktik lama!

Anonymous said...

Zali... info yang dangkal.. tahniah orang BN pikir mcm nie.

Anonymous said...

kalu dibaca dlm website malaysian bar, mmg calon ni dh di"struck off from the roll" atau bermaksud telah dibatalkan lesennya utk menjadi loyer, selepas beliau dibicarakan oleh advocates and solictors disciplinary board, selepas itu plak dia merayu kpd mahkamah dan mahkamah telah menolak rayuan dia, maka lu orang pikir la sendiri

Anonymous said...

Tu dia....sampai duit Pekebun getah pun sapu bersih....Bos bos Besar umno masih mempertahankkan tindakan loyar buruk nie...eesh eesh..dua nie betul betul pelik !!!

Ni pasti ada kecenderungan songlap nie.. nie...mula mula tadika...esok lusa bila sudah besar masuk vokasional pulak lah...Kalau dulu duit pekebun getah, entah esok lusa, duit mega projek pulak.

Rasa-rasanya, Muhideen & Zahid kena bawa perkara nie ke mahkamah dan buat tuntutan ke atas Majlis Peguan nie...baru nama Rohaizat boleh clear.

Hairan hairan....lain calon tak der ker....zahid atau muhideen atau Koh tsu Koon sendiri pi tanding pun tak per...

Anonymous said...

Zali... Calon BN dah nyata tak bersih tapi masih tak mengaku. Itulah orang BN semua yang dia buat dia kata betul.

Bila PR buat semua kata salah. AKu nak tanya ko pernah tak keluar TV3 bila PR bbuat amal kebajikan terhadap rakyat. Yg ada orang BN yang memualkan terutama sekali Najis dengan One Malaysia. Disebabkan nak hebahkan One Malaysia banyak Wang rakyat dibelanjakan. Sial punya UBN.
Pasal H1N1 tolak ketepi.

chot said...

zali....'Kalau UMNO Tidak Tarik Calon Ini,
Bererti UMNO Bersetuju Dengan
Jenayah Penipuan Rohaizat'

kan pembukaan cerita itu lebey kepada polemik..

skrng PAS dah bg isu...

ko suh le SPRM atau lebih power lagi...si AG (gani patil) kuarkan statement...baru meletops...

setakat ko komen....aku dengar jelah..

ko tak main kuda longkang lagi ke?

Anonymous said...

Zali wrote:

"beliau bebas dan jika ada pun cuma
aduan dari Koperasi Pekebun
Getah..."

cuba baca zali tulis.. "cuma aduan dari Koperasi pekebun Getah". Jika orang cam nie dibiarkan mmg habis rakyat permatang pasir. Inilah UBN.
PENIPU BESAR.

Anonymous said...

Zali.. tolong contact SPRM sekrang kalau ko anak jantan. Kalau tak bacul.Tak ada telur.

chot said...

bro TP tahniah atas berjaya menempatkan nama anda di web malaysia kini....baru gempak...

http://www.malaysiakini.com/news/110814

hahaha

ni baru bukan geng kuda longkang...

Anonymous said...

biasa la calon umngongok curi duit pekebun getah...
orang atas umno yang besar dah tak tau apa nak cakaplagi ntah curi duit sapa lagi
zali hang yak nak curi duit ke?
hang p la curi duit kong keat teat...dia dapat derma rm 10 juta

chot said...

janganlah hukum zali...
dia cuma geng kuda longkang....

yang salah..bukan dia....aduhs korang niiii


hehehee

zali said...

"Dari segi undang-undang beliau
memang layak bertanding tetapi
dari segi moral beliau hilang
kelayakan," kata Pengarah Pilihan
Raya Pas, Datuk Mahfuz Omar,
kepada pemberita di sini hari ini.

itu kata boss awak orang jadi apa
masalahnya sekarang?

moral yang cuma dilihat dari
kacamata senget pas...apa barang?

nak menang free ya...nak laluan
mudah ya...

Anonymous said...

Moral teruk...adakah ko yakin orang maacam nie dapat berkhidmat utk rakyat??? masih nak mempertahan BN dia. siot.

Anonymous said...

Moral teruk...adakah ko yakin orang maacam nie dapat berkhidmat utk rakyat??? masih nak mempertahan BN dia. siot.

dino_yp@yahoo.com said...

anwar ibrahim amacam ? dia tak bersalah ?

Anonymous said...

anon 432.... "Saya biasanya mengunakan perkataan penyokong Umno, saya tidak mengunakan ahli Umno. Penyokong lain, ahli lain.

"Saya tidak pernah menyentuh mengenai ahli-ahli Umno, tetapi saya menyentuh dasar yang dibawa oleh Umno," katanya lagi.

Tambahnya lagi, memang mana-mana orang Islam yang mengasingkan Islam dan iman mustahil akan masuk syurga.

"Mana-mana gerakan orang Islam yang hanya mementingkan Islam sahaja tanpa iman, memang mustahil masuk syurga, itu yang saya sebut, tidak langsung maksudkan anggota parti Umno," tegasnya.

Sambungnya lagi, beliau juga turut menafikan beliau mendakwa parti itu mengamalkan ajaran Islam palsu dari Palestin.

"Saya tidak sebut langsung tentang Palestin waktu tu, ni semua tak lain tak bukan untuk memburukkan saya dan membiarkan saya ni jadi balah (berkelahi) pula dengan Umno,"ujarnya. .....................harakahdaily

chot said...

zali tunggu le ulasan moral dari SPRM dan AG...sure tak senget

hahahaa



Anonymous said...

haha..
byk umno karat dalam blog ni..
ckp ape pon xdgr dah..
ada hati ngn mata pon xguna..
suma da buta...

da terang2 calon buat hal..
lg mau pertahan ka??

haha..
bodo pny zali..
darah ko penuh duit haram la tu..
mak bapak ko umno gak la tu..

Anonymous said...

zali said.

Satu lagi projek buta hati BN ..kesian2 ..mati lebihbaik le kalau hidup menyesatkan orang..

Xenan said...

zali,

wa kesian ma.UMNO tdr calon lain ke.Sng sgt nak kempen lwn UMNO jd nyer.Bawak surat court rohaizat ni..tunjuk dr umah ke umah die ni ade criminal record pecah amanah.

Ini tak kaitan ngn attack personal.Ni credibility pemimpin.Takan org UMNO suke pemimpin criminal?

Anonymous said...

Islam bawah UMNO tidak ke mana dan tidak boleh bawa seseorang itu ke syurga. Berdasar perkara itu, saya percaya penduduk di kawasan Permatang Pasir akan memilih calon Pas sebagai wakil rakyat mereka... TGNA cakap sebab Parti UmNGOK tak ikut ajaran ISLAM yang sebenar...banyak kezaliman dan kemungkaran yang dibuat PARTI UmNGOK nie..so sape sokong PARTI UmNGOK...memang sokong kezaliman dam kemungkaran...so tempatnya di NERAKA LA..budak 6 tahun pun tahu kalau jahat masuk NERAKA...teringat masa tadika dulu!!!

kemboja said...

Tu diaaaaaa.......belum lagi jadi wakil rakyat dah "kaput" duit orang....duit pekebun kecil pulak tu....mampuihhhhhh cam ni.

Patut la si Bangsat Muhyidin lantik dia jadi calon....sebab bagi dia wakil rakyat yang "songlap" duit rakyat masih ok.

Rupanya sebab tu jugak la si Bangsat ni suruh "ditutup" kes PKFZ. Dah nyata kawan tu kata dia ada bagi RM10M pada MCA....tapi bangsat tu boleh suruh diamkan saja.

Betul juga kata orang....kalau dia pun boleh "songlap" tanah2 rizab dan tanah melayu di Johor...takkan anak buah dia dia tak bagi buat..

Hancussss.. M'sia kalau puak2 pengkhianat yg suka mengkedarah duit rakyat....

Taik...taik.....memang UMNO ni pembuat taik.

matstimketum said...

anon 4.27 dam anon 4.32, anda memang bacul!

kemboja said...

Banyak member2 si Rohizat from UIA dan badan2 guaman menasihatkannya supaya menarik diri dpd bertanding kerana salah laku beliau boleh memalukan kedua2 institusi tersebut...


Kalau muka tak malu...bertanding la....

Dunia dah tahu salahlakunya...

malu.....malu.....

madkri said...

setiap kali UMNO letak calon mesti ada kes..masa lawan dengan YB Nizar dulu kaki DANOK...
Memang betullah penyokong UMNO nie terdiri dari orang2 yang bodoh belaka...hanya pemimpin mereka yang cerdik pandai kelentong
Teringat pesan guru aku dulu2...kat dunia nie orang yang pandai tipu boleh hidup senang...hehehhe

Anonymous said...

nak lawan tak bolih....kita ramai ramai doakan orang macam zali ni mati cepat.......

kemboja said...

Kah...kah...kah....

Penemuan terbaru.....!!!!

Istana "High Chappral" Khir Toyol ditemui di Serendah,Selangor.

Tanah asal adalah hak milik kerajaan tetapi telah ditukar milik (di zaman kekuasaan si Toyol ni) kepada hak milik sementara (TOL). Dgn penukaran status hak milik ini maka "terpancullah" Istana "High Chappral" Khir Toyol


Tudiaaaaaa..!!! memang hebat bangsat2 Umno ni memanupulasi hak rakyat untuk kepentingan diri..

Berapa banyak duit rakyat yg telah dirompak woiiiiiii....!!!!

Ini orang mesti pakai "TOYOL" besar....sbb...tak seorangpun ahli majlis UMNO Selangor merungut atau kecoh pasal ini. Atau....ahli2 majlis UMNO Selangor ni dah "termakan suap" sbb tu mulut tertutup...

Woiiiiii....!!! duit rakyat woiiii....!!!

Anonymous said...

Melayu UMNO mudah lupa...

Anonymous said...

kalau menang dia ni bleh pegang jawatan pengerusi felcra ni. ada bakat

Anonymous said...

Manusia jenis pakai songkok hitam tinggi ni lagi dulu aku tak percaya.

Anonymous said...

Aku kenal sangat perangai jahat parti umngok ni..aku pernah berkempen untuknya.Macam2 aku buat kacau untuk memburukkan Pas.
Sekarang aku dah tobat takkan bersubahat dengan .kerja jahat umno lagi.Pas lah parti terbaik untuk orang melayu.