"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, February 04, 2009

GEGAR Perak - Serah Kuasa Pada Rakyat - malaysiakini

Reactions: 
Tak dinafikan bahawa situasi politik di Perak semakin hangat.

Hari ni pun aku tak sempat nak update langsung blog aku macam biasa. dari lepas subuh sampai la ni telipon aku x renti-renti berbunyik... sahabat-sahabat dari PKR, PAS, DAP & tak kurang jugak BN dok call tanya situasi macam mana.

Boleh katakan semua dok mintak supaya dibubarkan saja DUN Perak dan adakan Pilihanraya Negeri.

SERAH KUASA KEPADA RAKYAT kata depa...

Yang tu aku cukup-cukup setuju...

Bubarkan DUN lepas tu serahkan kuasa memilih pada rakyat... terus terang aku cakap, kali ni kalau Pakatan Rakyat kalah di Perak, aku puas hati, sebab kalau tumbang, tumbang ditangan rakyat, bukan tumbang ditangan pencabul demokrasi.

Ala... bukan tak pernah kalah geng... dah selalu dah...

Kah kah kah kah kah kah kah kah ... !!!

Hoi...!!! kau gelak pasai apa???

1 comment:

Sameon said...

Sama ada bubar atau tidak, keputusan bergantung pada perkenan Sultan. Kalau Sultan tak perkenan, korang nak kata apa? Nak kata Sultan pun kena rasuah dengan Najib ke? Itu jelah modal korang...