"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, February 04, 2009

kemaskini: SAH DUN PERAK DIBUBARKAN - malaysiakini

Reactions: 
Dengan ini diSAHkan bahawa Dewan Undangan Negeri Perak telah SAH dibubarkan oleh Menteri Besar Perak (sekarang bekas Menteri Besar) dan Pilihanraya Negeri Perak akan diadakan bila-bila masa dalam tempoh 60 hari dari sekarang...

Rakyat Perak harap bersedia untuk Pilihanraya Negeri. para jentera semua parti yang terlibat baik BN mahupun PR diharap dapat menyuburkan erti demokrasi didalam menjalankan tugas masing-masing...

Takbir...!!!

*oit...mintak mahap bebanyak... hangpa jangan dok seghonok sangat... Dewan Undangan Negeri Telah dibubarkan oleh Menteri Besar Perak (sekarang Bekas Menteri Besar) tapi belum diperkenankan oleh Sultan Perak lagi... adusss... Drama belum abis rupanya...

Sama-sama la kita berdoa kehadrat Illahi... insya-Allah... Amin...

Mintak Mahap woi...!!!

Kah kah kah kah kah kah kah kah...Sabau geng...!!!

39 comments:

PAS4ever said...

Allahu Akbar !!!

Jebat said...

Bro, lu letak reference malaysiakini tapi takde pun aku tgk. lu bior btol bro..

Topengperak_Xinwugi® said...

Jebat... -malaysiakini tu bukan referance... tu aku link kan dgn malaysiakini...

lepas ni pelayar malaysiakini pun akan tau berita dlm blog ni pasai aku dh link kan...

bukan referance tu.

Anonymous said...

Alhamdulillah.. if this turn to be true.. we should extend the highest gratitude to the Sultan of Perak.. Daulat Tuanku

Jebat said...

Oo, camtu ka..aku dari tadi duk berdebar..macam tengok citer hollywood siot..giler ah..cam sial BN nie..aku mak wat keje kat opis pun xleh..celaka Najib C4..

Tahniah untuk ko..jika benar bagai dikata, aku akan turun pertahankan kerajaan perak pula.

TAKBIRR!!

PAS4ever said...

nampaknya Najib melopong laa nak buat PC kul 4 ptg ni...

bnbbc said...

moh kome same2 ke Perak kite...kite gegar Perak dengan laungan Allah Hu-Akhbar!!!

BN!BN! Hancur BN!
BN!BN! Hancur BN!
BN!BN! Hancur BN!

Anonymous said...

kompem.. Awani dah annouce kt berita terkini...

sasaudengo said...

MARI KITE TENGOK SAPE YANG KENA..! WAHAI RAKYAT PERAK, UNDI SEKALI SIAPE PUN TAPI PASTI PEMENANGNYA DAPAT MAJORITI YG TINGGI... TAK PAYAH SUSAH-SUSAH LOMPAT SANA LOMPAT SINI.

PKR....Cari la calon yang berwibawa sikit!

Jebat said...

Napela harakahdaily lembap gile. bnda macam nie pun lambat nak update. patutla harakahdaily jadi pilihan ke 4,5,6 bila nak dapatkan maklumat terkini.haha..

P/s:selepas berpesta di kuala, utara pula menggamit kita..

Anonymous said...

ALHAMDULLILLAH..TAKBIR..
eh pastu najib jadi ke nak buat press conference jam 4 ni, kononnya nak umum bn perintah perak?huhuhuhu

Jebat said...

TAKKKBIRRRRRRRRRRRRRR!! Aku tak sabar nak turun Perak..Amik cuti trus...

roslanali said...

tv3 kata dah bubar ...
rtm kata belum dapat perkenan tuanku lagi ...
apapun anwar kena pilih calun pkr yg betui2 jiwa rakyat, jgn ikut pelobi, dengar suara ahli bawahan

fecto said...

dah bubar ke?bukan ke pukul 5 nanti baru Nizar akan mengadap Sultan tentang hal nak bubar DUN?.aku baca pasal ni kat dalam The Star.

Topengperak_Xinwugi® said...

the star lembab bro...

bloggers nye satelite lagi laju...

kita link trus kat atas belakang MB...

hahaha...

oit...br kuar kat astro awani tu...

press lain tecangak la tu tgu kol 5... kami dok bakar sate dh ni... hihihi

Anonymous said...

TAKBIRR!!

DAULAT TUANKU!!!

jama said...

Ape la yang najib & the gang nakan lagi. Harta anak cucu pun makan x abih. Ingatla kalu nak kuasa sampai bila. Mati sok x bawa pangkat, harta bini montok pun tinggal. Buat dosa dengan Allah, Insyallah
Allah maha pengampun (tu pun kalu sempat tobat) tapi kalu dosa ngan manusia, selagi manusia tu x mengampunkan sendiri mau ingat la

adam said...

PAS perlu letak calon berwibawa, biar PAS memerintah di Perak, PRK banyak songeh, geram aku!!!DAP pun, cuba jg Adun korang baik2, Bg aku hanya PAS yg ikhlas!!

Jebat said...

Bro and sis sekalian,

Kita ajar UMNO dan BN kali ni apa erti demokrasi sebenar. Kita tunjukkan kuasa rakyat.

HIDUP PR!HIDUP PR!

adam said...

Ya Jebat aku sokong ko, aku tak boleh keje sekarang, pikiran melayang nk berperang di Perak ni

K.A.M.I..... said...

tahniah..utk yg "berkerja"..bagi yang tengok saja..tk apa, doa anda sangat diperlukan..TAKBIR

Anonymous said...

takbir...aku pun dah tak sabar nak turun tolong jentera parti PR...TAKBIR!!!!

mudz said...

Selamat Datang ke Perak Darul Ridzwan

Moh kite ngundi..........

Anonymous said...

tahniah untuk PR...baru la anak jantan...biar rakyat tentukan parti mana yang berhak ....aku balik ngundi Bagan Datoh...HIDUP PAS,HIDUP MISBAHUL MUNIR

Najib ngan sekutu terliur la ....

Jebat said...

Aku jeles ngan orang perak..pasni korang akan dapat pembangunan dan duit juta2..bestla korang..ble la YB tempat aku nak mati nie..haha..

Axiemeluv said...

Teman yg dah lama tak ngundi ni.. akan turun ngundi kali ni...

adam said...

spoilt tol!!ya allah bukakkanla hati sultan...perkenankan doa kami...

Jebat said...

Pulak dah! Ni yang x sedap ati nie. Mesti Najib tgh ugut Sultan Perak ngan C4 jgn bagi bubar. adeh, parah nie...Jom pakat2 doa!

Ya Allah, bantulah kami dalam menghadapi kezaliman BN..kami tak berdaya tanpa bantuanMu Ya ALLAH..

Jebat said...

Pulak dah! Ni yang x sedap ati nie. Mesti Najib tgh ugut Sultan Perak ngan C4 jgn bagi bubar. adeh, parah nie...Jom pakat2 doa!

Ya Allah, bantulah kami dalam menghadapi kezaliman BN..kami tak berdaya tanpa bantuanMu Ya ALLAH..

noname said...

Aku rasa kali ini UMNO-BN pasti terkedu. Yang dikejar tak dapat yang dikendong pasti terburai. Padan muka UMNO-BN. UMNO-BN bakal dimalukan buat kali 3 di Perak. Takbir!... Allah'huakbar....

www.payahsungguh.blogspot.com

Anonymous said...

PRU13 dah nak dekat....

Anonymous said...

Semuga Sultan perkenankan dan orang perak dah sedar dan yakin dengan PR. Amin. dan PKR, pilihlah calon yang ikhlas berjuang jangan jadi macam umno...

chot said...

TAKBIRRRRR

Mat Smokey said...

Semoga ada pilihanraya negeri, perjuangan yang belum selesai dan masih panjang. Nak tukar KERAjaan Malaysia ni bukannye senang, ada bermacam rintangan. Ada hikmahnye pembubaran ni, agar PR dapat mencalunkan mereka2 yg setia,berwibawa dan yg paling penting Beriman...
MB Nizar..semoga berjaya..
TAKBIRRRR...
Perjuangan kerana Allah memang cukup manis dan indah....

Anonymous said...

Jom Kita Gegarkan Perak dengan laungan ALLAHUAKBAR!!!! Biar kali ini dapat lebih majority biar berbinau mata Tok Jib Toya.. Pilih la calon yg berwibawa... jgn tangkap muat ja...

helmi said...

Lain kali sahkan dulu berita sesah sahnya. Jangan dok main oit-oit ye... Apapun tkasih atas perkhabaran ini...

Anonymous said...

Najib dah buat pengumuman Kerajan perak dah lumpuh.. Sultan Perak plak nampak mcm tak brani nak buat keputusan. since Najib dah buat PC, so sadly we hv to say good bye to PR in PErak. The gangster had won.

Anonymous said...

its another black wednesday...namun, aku masih punya harapan...

Anonymous said...

sapa2 tak solat lagi..
pi solat asar dulu..
solat doa dan mai sini balik dok tengok keputusan terkini...