"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, April 07, 2009

Gambar Sekitar Pusat Pengundian Air Kuning - malaysiakini

Reactions: 
Puteri "Pink" UMNO. Undilah Ismail Danok ops, Ismail Saffian... hehehe... depa ni dok kempen untuk calon Parlimen Bukit Gantang ka, Parlimen Danok? hehehe...

Ini calon yang dijangka menang besar hari ni. kalau kalah calon ni, rugi besarlah penduduk Parlimen Bukit Gantang. zaman ni mana nak cari pemimpin macam Dato' Seri Ir Nizar..?


Ini calonnya... kalau hangpa tak kenai, memang hangpa ni mangkaq...

Biru + Pink + Hijau = Pilihanraya Kecil Bukit Selambau.

Adeh... kalau jadik muslimah PAS kan lagi anggun...

Srikandi KeADILan.

Dia datang jeng... jeng... jeng... dengan topi merahnya... Dia datang jeng... jeng... jeng... dengan topi merahnya... Dia datang jeng... jeng... jeng... dengan topi merahnya...

15 comments:

arop said...

ala..geng2 awek pink tu msti diorg angkut dari universiti2..aku pnah pe join time kt terengganu tu..sape xnak peg melancong free kan..kibar2 jemur2 cket..dpt rm200..masyuk!!!best2..

Anonymous said...

aku setuju sangat dengan ko arop...confirm budak universiti...kalau pegang bendera umno nie...AUKU tu tutup mata jer...cuba kalau dia pegang bendera PR...esok balik universiti dah dapat surat kena gantung universiti sebab melibatkan diri dalam politik..

cougar.bard said...

Antara banyak2 gambar perayu undi,puteri pink umno,srikandi keAdilan,Muslimah pas,topi merah nampak paling hodoh,muka masam macam belimbing buloh,garang konon nampak macam pondan.
Kat kelantan kita panggil burung tukang kepala merah.(tak takut pun)
muat gambar buruuung tu banyak2 bro.
Allahamdulillah,wassalam.

Anonymous said...

Kalau PR menang, sebab rakyat dah erdik, UMNO dah dikuburkan, bla bla bla.. Tapi bila kalah, BN bawa pengundi hantu, SPR tak adil, bla..bla..bla.. Biasalah PAS dan PKR tapi DAP tak pernah buat gitu sebab apa? Sebab depa ada melayu2 bangsat yang sanggup berguling di atas jalan utk berjuang utk mereka. Pernah kah kita tengok MCA dan DAP bergaduh sesama sendiri utk menentang keistimewaan bangsa cina, sekolah cina ke bila UMNO bagi dana utk sekolah cina? Atau tuduh peminpin ina rasuah ke? ingat mereka tak ambik duit ke?

Menang org melayu ni bodoh walaupun dah belajar tinggi, masih gitu sampai sekarang. Dulu org putih gunakan org kita sebagai tali parut.. Sedih bila orang melayu mengutuk semasa kita sehingga begitu sekali.. Kenapa kita biarkan DAP kutuk UMNO tapi tak kutuk MCA atau Gerakan?? Mereka bersatu di belakang.. Sebab itu lah mereka boleh hidup di mana2.. Melayu samalah dgn india..

Orang Melayu semua tak guna.. forever akan dipergunakan oleh bangsa lain terutama bangsa yang opportunist..

Bangsa melayu yang mengeciwakan..

cougar.bard said...

beb gua rela kutuk bangsa melayu yg mengkhianat bangsa sendiri,kaki rasuah,pemacu maksiat,menjatuhkan maruah bangsa dimata dunia,pengkhianat agama,pokoknya melayu dimata yahudi dihati dari bangsa lain yg tau membaca Al-Quran,menilai martabat bahasa malayu,....
ah buat apa laa aku layan puak2 yg jahil agama jahil kemaknusian ni.
anyway Pikir laa oi.

tuan-komrad said...

ano1:59...ini luahan rasa kecewa atau luahan rasa nak kalah???....

nak sokong parti yang secara terang-terangan menyokong rasuah?ISA? 51 tahun perintah,keadaan bukan bertambah baik,malah semakin buruk...tak guna kita megah dengan pembagunanya,pencakar langitnya,kilang2 besar,anak2 melayu yang belajar di oversea,sistem PPSMI nya..tapi hancur dari segi ahklak dan moral.pemimpin merasuah dibiarkan bermaharajalela,manakala penyokong hanya angguk tanda setuju...mana pergi slogan membela agama,bangsa dan negara?? sememangnya dunia nak kiamat agaknya...

mintak mahap banyak2...sampai hujung nyawa tobat aku nak sokong bn...

biar kita kalah,asalkan hidup beragama dan bermaruah...

bagi aku PAS adalah yang terbaik
TAKBIR...

arop said...

anon jgn riso la..andai kate kaum cina nk take over negara ni..xkan laa kite melayu ni nk diam..bangkit lwn laa..simple rite??perjuangan PR skrg bkn la perjuangan kaum..tp pejuangan untuk negara..jgn laa asik2 nk bgkitkn smagat perkauman ko tu..ko kne ingat..xda cina xda india mustahil negara kite maju mcm skrg..negara kita maju bkn sbb UMNO..ingat laa anon..

Anonymous said...

bodoh ke ape?
umno la tali barut penjajah
bodoh tak sekolah
sejarah ko tu dah diputar belit dengan umno
ingat la kembali peristiwa 10taun sebelum merdeka
umno penjajah
umno tali barut omputeh
goblog lu umno

Anonymous said...

tuan moderator... cuba sia kat laman web senarai jurutera yg ada kat malaysia ada ke nama IR Nizar... dah 3 hari aku check nama nizar xde pun dalam title IR... buat malu org jer... seganlah... hidung x mancung pipi tersorong2... dah kena pecat pun tetap mengaku menteri... contoh melayu yg derhaka... memalukan diri jer... tolong buang title Ir tu yer...

Topeng Perak® Unmasked said...

Anon 2:52PM - kau ni lembab ke sangap? kau bangun tido pukui berapa?

ke kau baru lahir semalam?

kau baca dekat sini http://perisik-rakyat.com/2009/04/status-title-ir-pada-nizar-malaysiakini.html

kalau malas baca aku copy paste dekat kau... bangang macam blogger Lahabau la kau ni..!

Status Title "Ir" Pada Nizar - malaysiakini
Assalamualaikum Bro...

Setelah saya selidik kebenarannya, Ir pada title DSN memang benar. Di dalam IEM directory wujud nama beliau pada keahlian #14616. Mohammad Nizar bin Jamaluddin (14616), B.SC.(ASTON IN BIRIMINGHAM) 0012 M 1982 MIEM, P.ENG 004 4/24/1993.

Lihat pada P.ENG yang bermaksud Professional Engineer. Kata terma P.ENG digunapakai di Bangladesh dan Kanada. Setelah semakan dibuat di Wiki: In Canada, regulation and registration are accomplished through a self governing body, that is given the power to register and discipline engineers as well as regulate the field of engineering in their province, such as "Professional Engineers Ontario". Many of these associations are also responsible for regulating other related professions.The process for registration is generally as follows:

1. Graduate with a degree from an accredited program in engineering or applied science,
2. Complete an Engineering Intern. Training program under the direction of a P.Eng. (This is a minimum four-year program)
3. Review of work experience by the Association,
4. Pass a professional practice exam (essentially an engineering ethics and law exam).

Rujukan :-

1. http://www.iem.org.my/external/IEM2008/OEM/IEM%20Directory%20CDROM/Members/Directory-Members%20pg86-268.pdf (muka surat 185).

2. Wiki - http://en.wikipedia.org/wiki/Professional_Engineer.

Sijil pro beliau bukan diberikan oleh Board of Engineers, Malaysia. Mungkin sijil pro luar negara. Ini mungkin disebabkan oleh projek² yang disertainya dibuat di luar negara serta sijil itu pula diiktiraf di Malaysia, wallahualam. Minta tolong dedahkan maklumat ini, terima kasih sue ellen!

Anonymous said...

Ya Allah.!! Kurniakan lah kekuatan, semangat perpaduan yang kukuh dan kemenangan kepada umat Islam dan para pejuang Islam yang berusaha menegakkan kebenaran dan kebesaran agama Islam...sebaliknya hancurkan lah serta porak purandakanlah semua kumpulan yang menentang kebenaran agama Islam atau yang mendustakan serta menzalimi umat Islam...
Aminnn...!!!

cougar.bard said...

anon2:52,kita tengok nanti menteri besar mana yg hidung tak mancong pipi tersorong tu,dah la penakut nak lawan sendiri,apa tak MB puak terpencil macam kamu je dia tu.
Tak berapa jam lagi kita tunggu ya lembab!sangap!benok!,siapa MB rakyat.

Kyro said...

gambar yg last tu... cuba kira FRU dari depan no1... yg no5 tu FRU gak ker?? kuang kuang kuang... makcik pon nak jd FRU yer

*saje seronok tgk gambar

Anonymous said...

kpd cougar bard..

lu brani r kutuk geng FRU blk2 sbb lu xde batu pelir...kl lu ni debe sgt..aku cabar mu kutuk sek2 FRU time dia xkeje...aku nk tgk dia wat gp ko mu...mu rase gebe sgt g r...mmg mu tgk muka dia bodo jah..xth go stu mse keje..time xkeje mu try r kutuk sek2 dia...demo kl xth asal usul sek2 FRU duk senyap...demo bwk r geng 100 org pun kawe rase mapuh nk gocoh dgn sek dia sore....

Anonymous said...

to anom 559pm

ko ni dah tentu geng depa,tak payah nak belagak,kau tu keje mcm barua saja takpun mcm kuli org atasan umno aje,kalau suruh pijaga kandang babi pun sanggup.kalau tak sanggupun akan jwb YES SIR!!!!!!