"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Sunday, April 20, 2008

Pelan Serah Kuasa.

Sinar Harian
Sabtu,12 April,2008
Bincang pelan serah kuasa

Naib Presiden UMNO,Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata,Perdana Menteri akan berbincang dengan Datuk Seri Mohd Najib mengenai pelan peralihan kuasa kepada timbalannya.

"Bagaimanapun pada pertemuan tertutup dengan UMNO Johor semalam,tempoh peralihan itu tidak disebut secara terperinci."
*Muhyiddin

Bagi aku la...kalau nak serah kuasa tu,serah je la...nak pelan apa laginye?jenis alih kuasa "berpelan" ni bagi aku tak lebih dari proses mengekalkan kuasa.kuasa tak dipegang secara rasmi tapi yang memegang kuasa tu mesti mengekalkan agenda sipolan yang menyerahkan kuasa ni.tak lebih dari "boneka"...kalau betul nak serah kuasa,serah jelah...Biarlah pengganti tu sendiri yang putuskan apa yang perlu & apa yang tak perlu dilaksanakan.
Pelan serah kuasa ni sebenarnya bagi aku cuma serah jawatan je sebenarnya,kuasa tu masih dipegang.Tun dulu masa serah kuasa pada "Mr.Clean" X de pelan-pelan pun,Tok Guru dulu serah kuasa pada Haji Hadi pun x de pelan-pelan pun...nak serah,serah jelah...
BIAR PENGGANTI YANG MENGURUSKAN DAN MENETAPKAN HALA TUJU PARTI.