"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, May 31, 2008

Pilihanraya Kecil - Anwar(PR) vs Ezam(BN).

Assalamu'alaikum...

Khabarnya Anwar masih menunggu surat pengesahan rasmi bahawa beliau layak memegang jawatan awam selepas menjalani hukuman penjara atas tuduhan rasuah yang hingga kini dinafikan beliau.menurut Anwar,sebaik sahaja mendapat pengesahan,beliau tidak akan teragak-agak untuk bertanding didalam mana-mana pilihanraya kecil yang bakal diadakan.dimana?itu tak menjadi masalah bagi Anwar kerana menurut PKR semua MP & ADUN PKR bersedia melepaskan jawatan mereka bagi memberi laluan kepada PM in waiting mereka.

Siapa bakal lawan Anwar?bagi saya...dari kalangan UMNO sekarang,tiada yang lebih layak selain saudara Ezam.walaupun masih baru & mentah(kununnya)didalam UMNO Ezam bukan calang-calang orang & ini harus diterima oleh semua ahli UMNO tak kira junior mahupun senior.

Mengapa Ezam?

Kita harus melihat pengalaman Ezam bersama Anwar sebagai taruhan.siapa yang lebih mengenali Anwar kalau bukan Ezam.sebelum era Reformasi Ezam sudah bersama Anwar,dalam era Reformasi pun saudara Ezam juga masih bersama Anwar malahan sama-sama berkongsi pusat tahanan ISA bersama Anwar.wujudnya PKR pun hasil usaha Ezam & Anwar & 2 kali pilihanraya Ezam telah bersama Anwar & akhirnya dikhabarkan Ezam keluar dari PKR pun kerana berselisih faham dengan Anwar...jadi siapa lagi yang lebih layak untuk bertanding dengan Anwar kalau bukan Ezam?

Bagi Anwar pula,pasti tak menjadi masalah sekiranya lawannya bukan Ezam.kalangan ahli UMNO pun...jika dijadikan lawan PR dalam mana-mana pilihanraya kecil pasti akan terkubur tak kira siapa wakil PR pun...lihat saja keputusan PRU12 tempohari.itu buktinya...UMNO/BN hampir terkubur.

Jadi,saya meramalkan seandainya pilihanraya kecil diadakan dimana-mana tempat dibumi Malaysia,sudah pasti pertembungan dua pejuang ini akan berlaku & ianya bakal menjadi pilihanraya kecil paling hebat dalam sejarah Malaysia.LAWAN TETAP LAWAN!!! vs LAWAN TETAP LAWAN!!!

2 calon dari 2 parti yang hebat,ke2nya pernah bekerjasama,ke2nya bekas ahli UMNO,ke2nya dilucutkan keahlian,ke2nya mewujudkan PKR,ke2nya sama-sama membangkitkan era Reformasi & ke2nya punya idola masing-masing.bezanya seorang masih setia dengan perjuangan Reformasi manakala seorang lagi berpatah balik.

Sama-sama kita tunggu pertembungan 2 gergasi Reformasi.pasti hebat & pasti menjadi sejarah paling hebat dalam politik Malaysia.Ayuh Pakatan Rakyat...perang semakin hampir,mulakan semua jentera dari sekarang!!!