"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, November 03, 2009

Husam Nak Saman Siasah..?

Semalam ada kawan lama telefon saya. Saya pun agak terkejut dia telefon kerana dah lama tak bercakap. Saya pun berborak lama dengan dia. Dan tiba2 isu Husam Musa dan Siasah ditimbulkan.

Dia kata mengikut maklumat yang dia dapat dari kawan2 dia dia di Kelantan, Husam Musa sedang bersedia untuk menyaman Siasah. Saya tanya kenapa? Dia kata lain yang dia sebut lain yang akhbar Siasah lapor.

Saya mulanya terkejut juga bila Suyuti lapor dalam blog dia, bertajuk "Husam Hayati Semangat Unity Government". Dalam hati kecil saya berkata mesti ada sesuatu yang pelik ni.

Rupanya betul. Memang Husam tengah marah (mengikut kawan saya ni) Bukan setakat tu, dia pun kena belasah dgn ramai blogger juga. Contoh "Bodoh Punya Husam" dengan "Go Fly a Kite".

Bagi saya, oleh kerana berita ni datang dari Akhbar Siasah yang ditadbir oleh Sayuti maka kita semua wajib "MERAGUI"nya. Saya dah tulis berapa kali dan berapa kali dedah si Sayuti penipu.

Jadi, kalau betul lah maklumat kawan saya ni, siap lah kau Sayuti. Masuk mahkamah lagi la kau.

Tulang Besi

Rakaman Itu Ada 2..!

Berikut adalah penerangan dari Al Bakistani. Saya rasa penerangan Al Bakistani cukup kuat untuk menguraikan tuduhan "munafik jemaah" yang dilakukan oleh Al Banjari ke atas sahabat dan teman se Parit Buntar Al Banjari sendiri. Apa yang saya tahu, Al Banjari telah mungkir janji kepada Tok Guru NIk Aziz sendiri. LEpas tu dia pegi panggil orang lain munafik. Heran heran.(Rujuk Artikel Al Banjari bertajuk "Siapa Munafik Haraki Dalam PAS").

Berikut adalah penerangan dari Al Bakistani terhadap kedudukan 2 rakaman yang berkaitan dengan Hasan Ali. Lepas ni saya minta Al Banjari minta maaf pada orang yang dia tuduh munafik ni. Mentang2 la orang tu kat Padang sedang tolong mangsa gempa bumi, dan tiada internet, berani kau maki dia macam2 ye Al Banjari.

RAKAMAN ITU ADA DUA!!
Isnin, 2009 November 02

Jangan salah anggap. Rakaman dalam isu Hasan Ali ini, bukan satu, sebaliknya ada dua rakaman, (1) Rakaman ucapan Hasan Ali di hadapan Pemuda PAS Selangor, dan (2) Rakaman pertemuan Hasan Ali, Roslan SMS dan Nasaruddin Mat Isa dengan Blogger UMNO.

Diberitakan, Rakaman ucapan Hasan Ali di hadapan pemuda PAS negeri sudah didengari oleh tiga tokoh politik dalam PAS. salah seorang darinya adalah Tuan Guru Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. Dalam rakaman tersebut, ada ucapan ala BTN dalam memburukkan Pakatan Rakyat.

Perlu diingat, rakaman pertemuan Hasan Ali dengan blogger tidak sama dengan rakaman yang seorang Ahli Majlis Shah Alam berikan kepada Tuan Guru Nik Abdul Aziz.

Sekian
Dicatat oleh Al-Bakistani