"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, March 24, 2010

Maklumat Keahlian PAS bukan Rahsia Lagi. INI BUKTINYA!!!!!!

Berita buruk kepada keseluruhan ahli-ahli PAS seluruh negara. Maklumat keahlian kamu bukan rahsia lagi. Gambar di bawah (rujuk di kaki artikel ini) saya ambil dari sebuah blog picisan yang mendedahkan keseluruhan maklumat serta butiran keahlian PAS saya. Sehingga ke tahap, alamat saya sewaktu saya mendaftar menjadi ahli, yang telah saya lupa, pun dia tahu. Malahan, nombor IC lama saya pun blogger picisan ni dapat.

Saya tak heran sangat maklumat saya ni diumumkan (NOTA: Mempamerkan no IC milik orang lain salah daris egi undang-undang), tapi bagaimana dengan orang-orang lain yang menjadi ahli PAS? Adakah mereka tidak kesah maklumat keahlian mereka tiada lagi kerahsiaan?

Bagaimanakah seorang blogger picisan macam dia ini boleh mendapat maklumat-maklumat rahsia parti? Itu yang sangat-sangat menghairankan saya.

Eloklah kes ini berlaku, supaya PAS dapat menutup “lubang-lubang” yang bakal menjatuhkan maruah PAS itu sendiri.

Tulang Besi

p/s - Blogger ni saya dah pernah dedah perangai suka sebar fitnahnya. Salah satu contoh boleh dibaca di sini.

Saya syak Batu Api ni orang yang bekerja dalam Pejabat Agung PAS. Itu sebab dia boleh dapat maklumat rahsia sebegini.

p/s - saya sudah "escalate" perkara ni terus ke Setiausaha Agung PAS Pusat. Saya yakin SU Agung sendiri merasa marah dan sedih akan berlakunya perkara ini. Saya 100% yakin perkara ini berlaku tanpa pengetahuan atau restu Setiausaha Agung PAS Pusat.

Saya minta maaf pada SU Agung kerana terpaksa menaikkan isu ini kerana bagi saya kerahsiaan maklumat keahlian PAS adalah isu BESAR dan amanah yang paling besar yang diberikan oleh ahli-ahli parti kepada PAS. Saya yakin Setiuasaha Agung juga bersedih atas berlakunya perkara ini