"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, June 30, 2011

Judi: MCA Saman Kerajaan Negeri Kelantan

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

10hb. Julai, 2011 ni di Mahkamah Kota Bharu akan berlangsung perbicaraan pusingan pertama Kes Malaysian Chinese Association (MCA) menyaman Kerajaan Negeri Kelantan dalam tuntutannya supaya Mahkamah mengarahkan supaya Kerajaan Negeri Kelantan membenarkan kegiatan Judi dan mengeluarkan lesen untuk aktiviti tersebut.

PERKASA, Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia, Pemuda Patriot, Zul 110% Kulim, Lokman Adam, Harussani, Mashitah dan lain-lain "Pembela Agama Islam" di Malaysia mungkin tak tahu akan hal ni sebab masing-masing sibuk nak jadi hero Jamban dalam isu Himpunan BERSIH 2.0.

Gua rasa beruk-beruk tu bukan tak tahu... Cuma buat-buat tak tahu je sebab isu MCA Saman Kerajaan Kelantan ni kalau dorang masuk campur, akan menyebabkan kantung pengisi duit haram mereka akan kontang. Chi Buy la kata Nameewe.

BERSIH 2.0: KERAjaan Berdaulat Akan Tumbang Dengan "Sorakan"..?

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Himpunan BERSIH 2.0 dijadual akan diadakan pada 9hb. Julai, 2011 di Kuala Lumpur. sehingga ketika artikel ini ditaip, masih belum ada sebarang Himpunan BERSIH 2.0 secara kecil-kecilan atau "pra-BERSIH 2.0"diadakan oleh mana-mana pihak baik bawah anjuran BERSIH 2.0 atau pihak lain.

Yang pastinya 2 malam lepas Pemuda P'Turot dan mula berdemo. Pertama sekali diadakan Konvoi dari Kelang ke Damansara kemudian berkumpul depan Ibu-Pejabat Parti KeADILan Rakyat di Tropicana.

Tengahari tadi pulak lepas makan tengahari hampir 50 orang Pemuda P'turot berkumpul dan berdemo depan Ibu-Pejabat PAS Kota Bharu di Jalan Dato' Pati. Kumpul, Sorak, Jerit, Lompat kemudian tak sampai 5 minit, semuanya hilang tak tau kemana... Polis mana..?

BERSIH 2.0 Bukan Subversif - Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

KENYATAAN AKHBAR
KETUA DEWAN PEMUDA PAS MALAYSIA
KECAM KENYATAAN PEMUDA UMNO, HIMPUNAN BERSIH 2.0 BUKAN SUBVERSIF
30 JUN 2011

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) menempelak kenyataan Ketua Penerangan Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Seri Reezal Merican dalam Utusan Malaysia hari ini yang menuduh PAS, PKR, DAP dan Sekretariat BERSIH mengamalkan kegiatan subversif dan anarki.

Saya selaku Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) mencabar Pemuda UMNO khususnya Reezal Merican untuk membuktikan apakah peruntukan dalam Perlembagaan Persekutuan yang mengharamkan rakyat berhimpun secara aman dan tanpa senjata?