"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, January 12, 2011

Kenyataan Media: Debat janji 100 hari Pakatan Rakyat

  1. Dewan Pemuda PAS Malaysia sememangnya telah merancang untuk menganjurkan Forum Janji 100 Hari Kerajaan Pakatan Rakyat antara Barisan Nasional vs Pakatan Rakyat pada 18 january 2011 di Chinese Assembly Hall KL pada jam 9.30 malam.
  2. Sehingga kini pihak Dewan Pemuda PAS belum mendapat kesanggupan dari pihak UMNO dan BN. Maka saya berharap YB Khairy Jamaludin yang kini beria - ia benar mahu mendebatkan janji 100 Hari kerajaan Pakatan Rakyat sanggup menjadi panel forum tersebut. Adapun Anwar Ibrahim, biarlah ia berdepan dengan Datuk Seri Najib Tun Razak.
  3. Insya-Allah, Dewan Pemuda PAS Malaysia akan menghantar surat rasmi kepada beliau esok. Pihak kami sangat memerlukan pandangan dari pihak UMNO dan BN terhadap Janji 100 Hari Kerajaan Pakatan Rakyat apabila menerima mandat sebagai Kerajaan kelak.
  4. Forum ini adalah untuk mencari kebenaran bukan mencari publisiti murahan jauh sekali untuk bertegang urat. Sebaliknya ia adalah medium yang disediakan oleh Dewan Pemuda PAS Malaysia untuk mengemukakan hujjah dan idea yang bernas serta ruang kritikan atau pandangan kedua terhadap Janji 100 Hari Pakatan Rakyat.
  5. Orang ramai dijemput hadhir.
Nasrudin Hj Hasan
Ketua
Dewan Pemuda PAS Pusat