"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, June 09, 2010

Rempit vs JPJ: "Saya Mintak Maaf Baaang..!"

Wakhakhakhakhakhakhakha...!!!

Muktamar PAS Ke-56: "Boikot Media Perdana" Atau "Boikot Blogger Pro Pakatan Rakyat..?

Berita 1

Utusan Malaysia bebas buat liputan muktamar

KOTA BHARU 7 Jun – Wartawan Utusan Malaysia tidak akan dihalang untuk membuat liputan Muktamar Tahunan Pas kali ke-56 yang diadakan di Pusat Tarbiah Islam Kelantan (PUTIK) di sini mulai Rabu ini.

Pengarah Muktamar, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, pihaknya tidak ada masalah untuk menerima kehadiran mana-mana wakil media bagi menjalankan tugas mereka.

“Kita parti yang matang,” katanya ketika ditanya sama ada wartawan Utusan Malaysia akan dihalang membuat liputan sebagaimana yang berlaku semasa Kongres Nasional Parti Keadilan Rakyat (PKR) baru-baru ini.

Hujung bulan lalu, wartawan Utusan Malaysia ditegah membuat liputan kongres PKR yang berlangsung antara 28 hingga 30 Mei berikutan arahan dari ibu pejabat PKR di Kuala Lumpur.

Berita 2

JEMPUTAN UNTUK MEMBUAT LIPUTAN MUKTAMAR PAS KALI KE-56

Dengan segala hormatnya merujuk perkara kepada perkara diatas.

1.Sukacita memaklumkan bahawa Parti Islam se-Malaysia (PAS) akan mengadakan Muktamar Tahunan PAS Kali ke-56 dan Muktamar Dewan Dewan pada 9,10,11,12 dan 13 Jun 2010 bertempat di Kelantan Trade Centre (KTC), Markaz dewan Ulama (MADU), Perdana Resort dan PUTIK, Pengkalan Chepa.

2.Sehubungan dengan itu, tuan puan dipersilakan untuk membuat liputan sepanjang muktamar berkenaan berlangsung.

3.Bagi melancarkan kerja dan keselesaan pihak tuan/puan, kami mengharapkan jasa baik pihak tuan/puan menghantar senarai nama dan gambar berukuran passport, kakitangan pihak tuan/puan yang akan dihantar bertugas.

4.Ini adalah bagi tujuan kerja-kerja menyediakan pas petugas media. Hanya mereka yang disenaraikan oleh egnsi akan disediakan pas. Manakala mereka yang memohon tanpa pengesahan dari agensi akan ditolak permohonan mereka.

5.Nama dan gambar berkenaan bolehlah dihantar ke urusetia muktamar PAS kali ke 56 bertempat di sekretariat muktamar di Putik, Pengkalan Chepa. Diharapkan juga kerjasama dari petugas-petugas media agar berpakaian sopan khususnya kepada petugas media wanita.

Sekiranya pihak tuan/tuan mempunyai pertanyaan, bolehlah menghubungi Saudara Mohd Hafizi Ramell (013-9303162) dan Saudara Rizal Tahir (019-9096097).

Diatas kehadiran pihak tuan/puan saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Sekian, terima kasih

ISLAM MEMIMPIN PERUBAHAN

Yang menjalankan Amanah

(MOHD YASIN YUSOF)
Penolong Setiausaha
Muktama Tahunan PAS Kali ke 56Berita 3 (saja nak kongsi pengalaman)

Petang tadi (Selasa) lepas Zohor aku pergi ke PUTIK dengan tujuan nak dapatkan Pas Media untuk cover Muktamar PAS macam aku cover Kongres PKR 2 minggu sudah.

Jumpa urusetia bertugas, urusetia maklumkan dekat aku - "PAS tak keluarkan Pas Media untuk Blogger. kalau nak Pas Media kena mintak melalui Agensi, kena ada surat rasmi dari agensi" sambil dia tunjuk contoh surat rasmi dari agensi yang buat pernohonan.

Aku perasan surat tu ialah surat permohonan dari Utusan Malaysia, Kosmo dan lain-lain Media Perdana". ok... tak pe... Blogger memang tak de Agensi.

Terima Kasih.

Aku harap sangat-sangat, lepas tamat Muktamar ni ataupun semasa Muktamar ni berlangsung, pihak-pihak yang berkenaan dalam PAS buat satu kenyataan depan semua "Media" yang buat liputan dan jugak depan-depan perwakilan yang datang dari seluruh Negara Malaysia bahawa Parti Islam Se-Malaysia (PAS) telah menarik balik kempen "Boikot Utusan Malaysia dan Media Perdana"...

Kemudian pihak-pihak yang berkenaan dalam PAS lancarkan segera kempen "BOIKOT BLOGGER-BLOGGER PRO PAKATAN RAKYAT". bagitau semua pihak "Media" yang buat liputan Muktamar PAS ke-56 bahawa Parti Islam se-Malaysia (PAS) tak perlukan Blogger-Blogger lagi untuk laporkan berita benar bagi pihak Parti Islam Se-Malaysia (PAS).

Orait geng... kalau nak baca update atau apa-apa laporan tentang Muktamar PAS Kali Ke-56, HARAP MAAF, blog ini tiada apa-apa update atau laporan berkenaan dengan Muktamar PAS Kali Ke-56... korang boleh baca update dan laporan dari Media Perdana. jangan lupa beli Utusan Malaysia dan jangan lupa untuk menonton TV3.

Sekian, Terima Kasih.

Artikel berkaitan disini...