"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, February 11, 2011

Operasi Banteras Maksiat Valentine's Day: Apa Masalahnya..?

Menteri pro BN dilapor berkata:
Cadangan 'kekang aktiviti tidak bermoral' oleh Pemuda PAS menyebabkan Datuk Seri Dr Ng Yen Yen menerima ratusan panggilan telefon daripada mereka yang bimbang dengan perkara itu.

ng yen yenMendedahkan perkara tersebut kepada pemberita di Kota Baharu hari ini, Menteri Pelancongan itu berkata panggilan terbabit datang daripada pelbagai pihak termasuk pelancong asing.

"Para pemanggil berasal dari industri pelancongan luar dan dalam negara. Kenyataan tersebut boleh menyebabkan ketakutan atau kebingungan pada pelancong asing untuk datang ke negara kita dan perkara itu akan membuat mereka berfikir dua kali untuk mempromosikan Malaysia," katanya.

Ng yang ditemui selepas Majlis Riang Ria Tahun Baru Cina, berkata keadaan itu menunjukkan kenyataan Ketua Dewan Pemuda PAS Nasrudin Hassan tersebut boleh membawa kesan buruk kepada sektor pelancongan negara.

Nasrudin sebelum ini dilapor meminta negeri-negeri yang ditadbir Pakatan Rakyat melaksanakan kempen mengekang gejala tidak bermoral pada Hari Kekasih yang disambut masyarakat dunia pada setiap 14 Februari.

Mengulas lanjut, Ng berkata beliau tidak nampak kewajaran melaksanakan kempen sedemikian yang boleh mencetuskan rasa tidak senang kepada pelancong asing di negara ini.

"Mengapa ada keperluan untuk memiliki polis moral berlari-lari dan meletakkan ketakutan pada pelancong asing yang akan berasa tidak selesa untuk menikmati percutian mereka di Malaysia," katanya.
Yang aku paham, cadangan Ketua DPPP berkenaan dengan Operasi berkenaan ialah, tindakan hanya akan diambil terhadap para pemaksiat yang beragama Islam... yang bukan Islam, kalau nak doggie sampai pagi pun tak de sape nak kacau...

Jadi apa masalahnya..?

1-1nya masalah yang aku nampak ialah tukang komen ni tak paham ajaran agama Islam walaupun dah berpuluh tahun berkawan dengan UMNO dan masalah paling besar bagi Rakyat Malaysia yang beragama Islam ialah, agama Islam di Malaysia dilacurkan oleh UMNO melalui proksinya parti-parti komponen dalam BN.

Kenapa tak de sekor pun Menteri dari UMNO bagi komen atau ulas isu cadangan Ketua DPPP ni..? sokong ke tak sokong..? kenapa puak-puak UMNO tak ambik peluang ni untuk sama-sama bersatu-padu membanting tulang menjaga kesucian agama Islam dengan bergabung dalam operasi ni bersama PAS..?

Atau "sesak nafas" sebab peluang untuk berparti dengan gundek masing-masing "agak terganggu" tahun ni..?

WTF..?