"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, March 05, 2009

PPAC: Zambry Dan EXCO Haram Ponteng..! - malaysiakini

Kemaskini 10:06pm - Menteri Besar Perak Datuk Dr Zambry Abdul Kadir tidak menghadiri mesyuarat Jawatankuasa Kira-kira Wang (PAC) Negeri Perak yang diadakan di Bilik Mesyuarat Kewangan Negeri, Bangunan Darul Ridzuan di sini pada pukul 4 petang tadi.

Sebaliknya, hanya bekas Menteri Besar Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin yang hadir pada mesyuarat khas itu yang bertujuan untuk memberi penjelasan berhubung dakwaan penggunaan wang kerajaan sepanjang krisis politik di negeri itu.

Dr Zambry dalam satu kenyataan akhbar yang diedarkan kepada media pada pukul 5.10 petang hari ini menegaskan bahawa beliau tidak hadir kerana mesyuarat tersebut merupakan satu pelanggaran 'prinsip keadilan' disebabkan Pengerusi PAC Wong Kah Woh adalah juga pengadu kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang telah bersidang pada 18 Feb lepas.

"Ini akan menimbulkan isu prejudis dan tidak adil terhadap Pengerusi PAC. Saya juga memohon untuk merujuk kepada kuasa untuk menjalankan Mesyuarat Jawatankuasa Kira-kira Wang Negeri Perak berdasarkan Amalan Parlimen Erskine May Edisi Ke-23," katanya dalam kenyataan berkenaan.

Katanya amalan Parlimen Erskine May tersebut menyatakan 'jawatankuasa kira-kira wang tidak mempunyai kuasa untuk bersidang apabila dewan ditangguhkan walaupun ia mempunyai kuasa untuk bersidang di tempat lain.

Erskine May merupakan pihak berkuasa tatacara yang menyediakan deskripsi lengkap berhubung undang-undang, amalan dan keutamaan dalam Dewan Rakyat British di Westminster. Edisi asalnya disediakan oleh kerani Dewan British Sir Thomas Erskine May pada 1844.

"Sehubungan dengan itu, saya percaya jawatankuasa tidak mempunyai kuasa untuk menjalankan apa-apa mesyuarat memandangkan pada ketika ini Dewan tidak bersidang," katanya.

Dr Zambry berkata surat panggilan mesyuarat yang diterima pada 2 Mac lepas juga sangat mengelirukan kerana beliau diminta hadir pada Khamis 3 Mac pukul 4 petang sedangkan beliau percaya bahawa hari Khamis adalah 5 Mac.

"Oleh yang demikian, Jawatankuasa harus mengambil kira perkara-perkara yang telah dinyatakan di atas," katanya.

Sementara itu, Wong dalam sidang akhbarnya selepas mesyuarat berkenaan kesal di atas ketidakhadiran Dr Zambry, Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Datuk Dr Abdul Rahman Hashim, Penasihat Undang-Undang Negeri Datuk Ahmad Kamal Md Shahid dan Pegawai Kewangan Negeri Datuk Jamaluddin Al Amini Ahmad pada mesyuarat itu.

Beliau berkata PAC akan mengeluarkan satu notis baru esok kepada Dr Zambry dan tiga pegawai kanan kerajaan negeri berkenaan untuk hadir pada mesyuarat khas jawatankuasa itu pada pukul 3 petang 13 Mac ini.

Wong ketika ditanya mengenai kenyataan Dr Zambry bahawa mesyuarat itu adalah satu pelanggaran 'prinsip keadilan', mendakwa bahawa PAC tidak bermatlamat untuk mencari kesalahan sesiapa tetapi sebaliknya menjalankan tugas mereka secara bebas dan profesional.

Selain Wong yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Canning daripada DAP, PAC dianggotai ADUN Changkat Jong Mohd Anuar Sudin (PAS), ADUN Hutan Melintang S. Kesavan (PKR), ADUN Jalong Leong Mee Meng (DAP) dan ADUN Pokok Assam Yee Seu Kai (DAP).

Wakil Barisan Nasional dalam PAC adalah Dr Zambry sendiri selaku Timbalan Pengerusi dan ADUN Manong Datuk Ramly Zahari. Bagaimanapun keanggotaan mereka telah terbatal disebabkan PAC hanya boleh dianggotai oleh ADUN dan bukannya mereka yang telah dilantik sebagai Menteri Besar dan Exco.


Malas nak taip panjang-panjang...

Pagi tadi semua ADUN dan EXCO dari Kerajaan Pakatan Rakyat Perak dan KERAjaan Haram Barisan Nasional Perak telah dipanggil untuk menghadiri satu mesyuarat oleh PPAC (Perak Public Accounts Committee).

Semua ADUN dan EXCO Kerajaan Pakatan Rakyat Perak hadir ke Bangunan SUK dan mengadap para pegawai PPAC manakala dipihak KERAjaan Haram Barisan Nasional Perak tidak kelihatan walau seorang pun wakil mereka (mungkin Zambry hadir tetapi GAGAL di"LIHAT").

Kalau ikut kenyataan pegawai PPAC minggu lepas, mana-mana ADUN dan EXCO yang gagal menghadirkan diri, boleh dikeluarkan waran tangkap keatas mereka. tak gitu?

Mampuih... KERAjaan Haram, MB Haram, EXCO Haram, Penghakiman Haram kena pulak waran tangkap...

Haram Jadah sungguh...!!! aperla punya suwey..!

"I don't need sex... the Government and the Police Fuck's me everyday..!"

Osman Jailu: Sirih Pulang Ke Gagang..! - malaysiakini

Semalam aku jumpa Dato' Nasa di Ipoh. semalam jugak sebelum tu ada sorang kawan call aku infokan aku pasal Lajin Ayahanda PEKIDA.

Pagi ni pulak aku dimaklumkan yang Osman Jailu akan pulang dan akan adakan satu majlis sembelih lembu di Air Kuning, Taiping.
 • Aturcara Program Sirih Pulang Ke Gagang -
 • Program Mentambut Kepulangan Wira
 • Tetamu Jemputan : Kapten (B) Osman Jailu.
 • Tarikh : 11hb. Mac, 2009
 • Tempat : Akan dimaklumkan kemudian, tetapi disekitar Air Kuning, Taiping.
Wah sorang-sorang dah pulang ke kampung halaman.

Yang bestnya, penginfo yang khabarkan program Osman Jailu bagitau, majlis yang diatur untuk Osman Jailu bukan sebarang majlis. sembelih lembu bukan sebarang sembelih.

Itu adalah salah satu adat kemasukan dan penerimaan seorang ahli baru kedalam PEKIDA. jadi Osman Jailu dah memohon untuk menjadi ahli PEKIDA. lepas ni confirm makin lantang sebab setiap pergerakan Osman akan dikawal selia oleh para Ayahanda-Ayahanda PEKIDA.

Korang nak buat gila? jaga..! Ayahanda back-up ooo...!!!

Informer cakap, lepas ni Osman akan lebih gila babi lagi sebab geng-geng PEKIDA akan jadi pelindung kepada Osman Jailu..! Kabel besar beb..! Samseng maut..!

Jom ramai-ramai ke majlis kepulangan "WIRA"..!

"I don't need sex... the Government and the Police Fuck's me everyday..!"

Altantuya : Bagaimana dan Mengapa Dia Dibunuh? (Terjemahan)

Artikel ini diterjemahkan oleh Kerajaan Rakyat dari artikel asal yang bertajuk "The Altantuya Shaaribuu's Case : How And Why She Was Killed?" dan disiarkan oleh sebuah akhbar Perancis pada 5 Mac 2009.

Shaaribu Setev adalah seorang lelaki yang kecewa dan marah. Namun disebalik wajah sedih lelaki Mongolia ini tersimpan semangat yang tinggi. Duduk di sebuah sofa di lobi sebuah hotel di Ulaan Battar sambil bergetar menahan angin beku yang bertiup, dia lelaki berumur 60 tahun itu bersiap sedia untuk melawan. Raut parasnya dibentuk dari segala penderitaan dan iklim yang melampau, dan renungannya yang dalam menceritakan semuanya.

"Anak perempuan saya dibunuh oleh orang Malaysia di bumi Malaysia. Namun mereka langsung tidak memohon maaf," katanya yang juga seorang professor psikologi di Universiti Kebangsaan Mongolia.

Pembunuhan anak perempuannya, Altantuya Shaaribu, berlaku pada bulan Oktober 2006. Ini adalah jenayah bunuh yang berbeza dari yang lain berlaku di sebuah rantau di mana konflik-konflik perniagaan atau pertelingkahan politik yang remeh diselesaikan dengan muncung pistol. Segala yang berkaitan dengan kes ini, yang bermula pada tahun 2002 apabila syarikat Perancis - Sepanyol Armaris mencapai persetujuan untuk menjual tiga buah kapal selam kepada kerajaan Malaysia dengan harga satu bilion Euro, adalah luar dari kebiasaan. Kesan "kes Altantuya" ini di Perancis, Malaysia dan Mongolia belum lagi mencapai klimaknya. Pembunuhan gadis Mongolia berusia 28 tahun itu adalah akibat dari "komisen" berharga 114 juta daripada Armasi kepada rakan niaganya di Malaysia. "Komisyen" ini yang diakui oleh kerajaan Malaysia di dalam Parlimen di Kuala Lumpur, telah mencetus beberapa siri peristiwa yang membawa kepada pembunuhan Altantuya dan kehilangan beberapa orang saksi penting di dalam kes itu.

Sebuah laporan dari polis Malaysia, yang masih disimpan secara rahsia sehingga sekarang (rujuk [sini]), mendedahkan secara terperinci bagaimana perempuan muda yang tergolong dalam golongan atasan Asia itu dibunuh. Di dalam dokumen tersebut, salah seorang pembunuhnya, seorang anggota polis dari Cawangan Khas bernama Sirul Omar, menjawab soalan-soalan yang ditanya oleh seorang pegawai di sebuah stesen polis yang berdekatan dengan tempat pembunuhan.

"Apabila perempuan Cina itu melihat saya mengeluarkan sepucuk pistol, dia merayu supaya dilepaskannya kerana dia sedang mengandung. Azilah (pegawai pemerintah kepada Sirul) menarik perempuan itu dan menghumbannya ke atas tanah. Saya segera menembak pada bahagian kiri mukanya. Kemudian Azilah menanggalkan pakaian perempuan itu dan memasukkan pakaian yang ditanggal itu ke dalam sebuah plastik hitam. Azilah mendapati tangan perempuan itu masih bergerak. Dia memerintahkan saya untuk menembak sekali lagi, dan saya melakukannya", ujar Sirul. Ini adalah merupakan pengesahan yang pertama identiti pembunuh Altantuya. " Kemudian kami mengusung mayatnya ke dalam hutan, Azilah membalut bahan letupan di sekeliling kaki, abdomen dan kepala perempuan itu dan kemudian kami meletupkannya."

Pendedahan laporan tersebut di dalam akhbar Perancis *Liberation* adalah bab terbaru dalam kisah yang penuh warna-warni dan dramatik ini yang melibatkan penjual senjata Perancis, pawang Mongolia dan politikus-politikus Malaysia. Kes ini sangat sensitif kepada kerajaan Malaysia, kerana Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak yang dijadualkan menjadi Perdana Menteri pada akhir bulan Mac nanti disyaki terlibat di dalam kes ini, tetapi ini juga kerana kes ini boleh memalukan DCNS, sebuah syarikat Perancis yang mengkhusus dalam pembinaan kapal laut tentera. Syarikat Perancis - Sepanyol Armaris, yang menjual Scorpene dan satu kapal selam Agosta kepada Malaysia pada bulan Jun 2002, dibeli oleh DCNS pada tahun 2007.

Dengan kecantikan dan keanggunannya yang memukau, Altantuya mengingatkan pada imej kacau seorang perempuan dari Timur Jauh bernama Mata Hari. Altantuya membesar di Saint Petersburg (Russia), kemudian belajar di Institut Pengurusan Ekonomi di Beijing. Di samping bertutur di dalam bahasa Inggeris, dia juga fasih di dalam bahasa Russia, Cina dan Korea. Sebagaimana yang telah ditakdirkan, semasa di Hong Kong dia bertemu dengan Abdul Razak Baginda pada tahun 2004. Baginda adalah seorang pakar keselamatan dan pengarah Malaysian Strategic Reseach Centre, sebuah badan pemikir yang pro-kerajaan. Tidak berapa lama kemudian hubungan mereka menjadi percintaan. Altantuya, atau dipanggil Tuya oleh teman-temannya, membuktikan bahawa dia adalah seorang pembantu yang berguna, menolong Baginda menterjemah bahasa Rusia ke bahasa Inggeris.

Jika Altantuya muda dan cantik, Baginda yang kaya dan menarik adalah seorang yang terkenal di kalangan elit Kuala Lumpur, terutama sekali kerana dia rapat dengan Timbalan Perdana Menteri Malaysia dan menteri Pertahanan, Najib Razak (baginda juga penasihat urusan keselamatannya). Baginda selalu bertemu dengan lingkungan-lingkungan yang sangat eksklusif di Kuala Lumpur, kadangkala ditemani oleh isterinya yang sah.

Pada bulan Mac 2005, Altantuya dan Baginda berangkat ke Eropah, mengelilingi Perancis, Jerman, Itali dan Portugal dengan Ferrari merah Baginda, menginap di hotel-hotel mewah dan menjamu selera di restoran-restoran terbaik di benua itu. Bagaimanapun, lawatan itu bukan sekadar lawatan biasa: kontrak untuk menjual dua kapal selam itu telah ditandatangani pada tahun 2002, tetapi beberapa hal-hal penting yang berkaitan masih belum diselesaikan.

"Kami mengetahui bahawa Baginda digunakan oleh Timbalan Perdana Menteri Najib Razak sebagai pengantara dalam urusan system persenjataan, terutama sekali di peringkat tertinggi," kata seorang pakar urusan keselamatan serantau.

Pada hujung bulan Mac Altantuya dan Baginda berada di Paris, di mana mereka bertemu dengan Najib Razak. Sekeping gambar yang diambil pada akhir Mac 2005, menunjukkan bahawa ketiga mereka berada di sebuah kelab persendirian di Paris.

"Tuya menunjukkan gambar itu. Katanya salah seorang lelaki itu, Abdul Razak Baginda adalah teman lelakinya, dan seorang lagi, Najib Razak, adalah "big boss". Saya bertanya kepadanya adakah mereka bersaudara kerana nama mereka, tetapi katanya tidak, dan Najib Razak adalah "perdana menteri", cerita Amy, teman rapat Altantuya (Najib Razak telah bersumpah dengan Quran mengatakan bahawa dia tidak pernah bertemu dengan Altantuya). Menurut seorang detektif persendirian, sekarang bersembunyi di India, si Tuya yang cantik itu juga adalah perempuan simpanan Timbalan Perdana Menteri, yang dikenalkan oleh Baginda kepadanya pada akhir tahun 2004.

Cerita ini menjadi dramatik apabila pada Oktober 2006, Altantuya dimaklumkan bahawa komisyen yang dibayar oleh syarikat Perancis-Sepanyol Armaris telah masuk ke dalam akaun bank di Kuala Lumpur. Komisyen itu telah dibayar kepada Perimekar, sebuah syarikat yang dimiliki oleh Baginda. Altantuya segera berangkat ke Kuala Lumpur dengan tujuan menuntut bahagiannya dari komisyen itu dari Baginda; dia berkata dia berhak untuk mendapat 500, 000 dolar. Baginda dan Altantuya putus hubungan tidak berapa lama sebelum itu lagi.

Rosmah Mansor, seorang ahli perniagaan yang digeruni dan isteri Najib Razak, cemburu lalu menghalang sebarang pembayaran kepada Altantuya. Altantuya tiba di Kuala Lumpur dengan dua orang wanita Mongolia, salah seorang darinya adalah pawang yang akan menjampi Baginda jika dia tidak membayar. Selama beberapa hari, Altantuya mengganggu bekas kekasihnya. Pada 18 Oktober, Baginda tidak dapat lagi tahan dengan Altantuya yang setiap hari berada di hadapan rumahnya. Dia menghubungi Pengarah Cawangan Khas, Musa Safrie, yang juga merupakan pegawai keselamatan Najib Razak.

Pada 19 Oktober 2006, jam mendekati 9 malam, dua orang pegawai polis Cawangan Khas, Azilah Hadridan dan Sirul Omar, dihantar ke hadapan rumah Baginda di mana Altantuya menjerit dan berteriak. Mereka mendapat arahan "meneutralkan perempuan Cina itu." Mereka menculiknya dan membawanya sejauh sepuluh kilometer dan menembaknya beberapa kali. Kemudian, mereka memusnahkan tubuhnya dengan bahan letupan C4, jenis yang hanya boleh diperolehi dari Kementerian Pertahanan. Kemasukannya ke Malaysia telah dipadam dari rekod imigresen. Ini seolah menunjukkan bahawa Altantuya tidak pernah ke Malaysia kerana tidak ada rekod yang menunjukkan sebegitu.

Tidak ada jenayah yang sempurna. Pemandu teksi yang disewa oleh Altantuya pada hari tersebut tidak dapat menerima kenyataan bagaimana penumpangnya yang masih belum membayar tambang diculik di depan matanya. Dia mencatit nombor pendaftaran kereta penculik itu dan membuat repot di sebuah balai polis. Dalam beberapa hari, polis mendapat tahu indentiti kereta itu dan mendapati ia adalah kereta kerajaan. Beberapa peristiwa berlaku sehingga Najib Razak sendiri tidak dapat menghalangnya. Dia cuba untuk menutup kes ini. Beberapa jam sebelum penahanan Baginda, dia menghantar satu SMS: "Saya Akan bertemu dengan Ketua Polis Negara pada jam 11 pagi hari ini…masalah tersebut akan selesai. Sabarlah". Beberapa jam kemudian, Baginda ditahan, begitu juga dengan dua orang pegawai dari Cawangan Khas, Azilah dan Sirul.

Selepas perbicaraan yang dianggap meragukan oleh ramai pemerhati, Baginda dilepaskan dari tuduhan telah memerintahkan pembunuhan itu dilakukan dan dibebaskan pada bulan November 2008. Azilah dan Sirul yang dituduh melakukan jenayah tersebut, tampil di hadapan Mahkamah bulan lepas. Jika disabit kesalahan, mereka akan dihukum mati. Mahkamah akan memutuskan pada 9 haribulan April.

Beribu batu dari Kuala Lumpur, di ibu Negara Mongolia, Ulaan Baataar, Shaaribuu Setev, bapa Altantuya berusaha mengawal perasaan marahnya. Untuk dia dan keluarganya, pembebasan Baginda adalah simbol kepada ketidakadilan di dalam proses perundangan Malaysia.

"Kerajaan Malaysia langsung tidak membals surat-surat yang dihantar oleh Kementeria Luar Mongolia," katanya. Ketika Shaaribu datang ke parlimen Malaysia untuk bertemu dengan Najib Razak, Timbalan Perdana Menteri itu terpaksa keluar mengikut pintu belakang untuk mengelakkan pertembungan yang memalukan. Kes Altantuya telah menjadi elemen penting di dalam permainan politik Malaysia di antara Najib Razak (yang dijangka akan menjadi Perdana Menteri selepas Perhimpunan Agong UMNO pada bulan Mac ini) dan Anwar Ibrahim. Sehingga kini, Najib Razak Berjaya menghadapi rintangan ini, tetapi pembunuhan perempuan Mongolia itu akan menjadi pedang yang tergantung di atas kepalanya.

Salah satu aspek yang kabur di dalam kes Altantuya ini adalah peranan syarikat Armaris. Pada Oktober 2007, Timbalan Menteri Pertahanan, Zainal Abidin Zin, mengakui di hadapan Parlimen bahawa Armaris telah membayar sebanyak 114 juta Euro sebagai komisyen kepada Perimekar. Dia menegaskan bahawa bayaran itu bulan rasuah tetapi adalah untuk "perkhidmatan-perkhidmatan sokongan dan koordinasi." Adakah terdapat korupsi di dalam kes kapal Taiwan di mana DCNS French dikaitkan juga? DCNS, adalah syarikat swasta dengan dana awam, telah menolak permintaan kami untuk mengadakan pertemuan. 'Tiada siapa yang boleh memberi komen terhadap kes itu," jawab pegawai perhubungan awam DCNS di Paris.

Sebuah dokumen, yang boleh menghubungkan antara Altantuya dan syarikat Perancis itu adalah surat jaminan yang ditulis oleh Abdul Razak Baginda supaya perempuan simpanannya itu dapat memohon visa untuk memasuki zon Schengen (Perancis adalah Negara ahli). Kedutaan Perancis tidak boleh menolak permintaan seorang lelaki yang telah dianugerahkan dengan Legion d'Honneaur itu. Tetapi peranan Altantuya di dalam perundingan kapal selam itu masih lagi belum jelas. Agensi-agensi perisikan mendapati latar belakangnya menarik dan FSB Rusia (ex-KGB) memantau secara dekat kes ini.

Di Ulaan Baatar, Mungunshagai, anak lelaki sulung Altantuya, yang berumur 12 tahun, mengalami trauma dengan kematian emaknya. Altanshagai, anak bongsu, yang berumur 5 tahun dan terencat akal, tidak dapat memahami bahawa dia tidak akan bertemu ibunya lagi. "Dia selalu bertanya tentang ibunya dan dia sepanjang hari meniarap di atas kerusinya. Setiap malam, saya akan memberinya gula-gula dan mengatakan bahawa ibunya memberikan kepada saya untuk diberikan kepadanya", ujar Shaaribuu Setev, datuk kepada dua dua orang budak lelaki itu. Tentang baginda pula, dia sekarang menetap di United Kingdom dengan keluarganya. Dia tidak sekalipun pernah melafaz sepatah kata penyesalan terhadap kematian seseorang yang pernah berkongsi hidup dengannya selama dua tahun.

Arnaud Dubus (di Kuala Lumpur, Ulaan Baataar dan Paris)

"I don't need sex... the Government and the Police Fuck's me everyday..!"

Akhbar: Najib jumpa Altantuya di kelab

Sebuah akhbar Perancis mendakwa timbalan perdana menteri pernah bertemu mangsa bunuh Altantuya Shaariibuu di sebuah kelab di Paris pada 2005 bersama Abdul Razak Abdullah Baginda.

Dalam laporan Liberation hari ini, Datuk Seri Najib Razak didakwa pernah bergambar bersama mereka berdua, yang didakwa pasangan kekasih, bertentangan dengan penafian tokoh politik itu sebelumnya.

najib on kuala terengganu by election 060109 03Timbalan perdana menteri menafikan pernah mengenali atau bertemu wanita Mongolia itu yang mati dibunuh di sebuah belukar di Shah Alam.

Beliau juga pernah bersumpah mengenali wanita itu sewaktu diserang hebat oleh pembangkang pada pilihanraya kecil Permatang Pauh, Ogos tahun lepas.

Keputusan kes bunuh tersebut yang melibatkan dua anggota pasukan elit Unit Tindakan Khas (UTK) akan diketahui awal bulan depan.

Abdul Razak, yang sebelum ini dituduh bersekongkol dengan anggota polis itu, dibebaskan daripada pertuduhan tersebut.

Selain cerita sensasi ini, wartawan Liberation turut mendedahkan saat-saat akhir kematian Altantuya berdasarkan dokumen yang didakwa diperolehi daripada polis Malaysia.

Arnaud DubusArnaud Dubus melaporkan, Altantuya ditembak di sebelah pipi kiri dan kemudian pakaian mangsa ditanggalkan dan kemudian mayatnya dibungkus dalam beg plastik hitam.

Altantuya ditembak sekali lagi apabila tangannya dilihat masih bergerak.

Dubus, wartawan Perancis yang berpangkalan di Bangkok, juga berhasrat mendedahkan pembunuhan wanita itu - berhubung komisyen pembelian kapal selam untuk Kementerian Pertahanan - dalam projek bukunya akan datang.

-malaysiakini

Ketua PKR Bagan Serai Tidak Khianat..! - malaysiakini

Dalam entri aku bertajuk "Ketua PKR Bagan Serai Khianat..? - malaysiakini", aku ada persoalkan kedudukan Ketua PKR Bagan Serai dalam kejadian berhampiran Bangunan SUK Perak. sebabnya hangpa baca dalam entri tu.

Lepas tu tengahari ni jam 1:43 PM, aku terima komen dari :

Anonymous has left a new comment on your post "Ketua PKR Bagan Serai Khianat..? - malaysiakini":

Haramjadahlah aku kalau aku sokong haramjadah.
sila klik:http://tankuda.blogspot.com/

Aku cilok kenyataan dari Tan Kuda dalam blog dia :
 • Aku bukan takut bergaduh sebab aku pun biasa dok dalam 3 bulan pasai katok orang UMNO (tangan dia patah). Aku keluar 30HB Ogas 2004 sehari sebelum DSAI dibebaskan. Kawan-kawan kata aku yang masok pi bincang pasai pembebasan DSAI. DSAI keluar 1 Sept 2004 (31 Ogas-Hari Kebangsaan).
 • Pendek kata bukan soal takut atau soal belot, cuba pikiaq kalau waktu tu terjadi pergaduhan. Rapatlah PR di kutuk. Aku cuba nak cari jalan supaya puak bengong ni tak rapat dengan budak kita. Aku sekat sambil tolak depa ke belakang sehingga pecah sekatan depa tu, barulah ADUN-ADUN kita masuk ke depan, jumpa sekatan Polis pulak.
 • Dalam dok kelam-kabut tu aku dapat juga sigung 3~4 kali diperut berok yang pakai kopiah hitam tu. Aku tak kenai sapa dia ni. Puak tak ada teloq ni berani pasai dikelilingi SB yang bagi aku SB ini sebahagian dari komponen BN. Seperkara lagi, aku nak bagi tau bukan semua pekida boleh di beli macam depa ni, bagi aku slogan "AMAL MAKRUF NAHI MUNKAR" hendaklah di tegakkan dan diamalkan dan bukan juga untuk dijunjung saja tapi untuk dihayati dan menjadi pegangan hidup.
 • Kalau depa ada ayah, aku pun ada ayah tapi ayah aku pesan jangan sokong orang-orang yang melakukan kerja-kerja munkar, tak selamat hidup, mati jadi hantu. Aku akan jaga pesanan ini sampai mampuih.
 • Wasallam
Jadi persoalan dah terjawab... terima kasih Tan Kuda atas jawapan tu. aku andaikan bahawa Hang adalah antara mereka-mereka yang mengamalkan "AMAL MAKRUF NAHI MUNKAR" macam yang hang sebut dekat atas.

Persoalan dah terjawab... tak dak lagi kekeliruan.

"I don't need sex... the Government and the Police Fuck's me everyday..!"

PDRM Dah Masuk Hantu - malaysiakini

Malaysiakini melaporkan :
 • Polis akan menyiasat kesemua 28 Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pakatan Rakyat di Perak, termasuk Speaker DUN V Sivakumar, berhubung persidangan tergempar bawah pokok kelmarin.
 • perak state govt crisis state adun assemble under the rain tree 030309Ketua Polis Perak Datuk Zulkifli Abdullah berkata mereka semua, termasuk Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin, akan dipanggil atas dakwaan berhimpun secara haram, lapor Sin Chew Daily.
 • Dalam sidang tergempar itu yang diadakan di tempat letak kenderaan tidak jauh daripada bangunan Dewan Undangan Negeri (DUN), mereka meluluskan tiga usul, termasuk membubarkan dewan.
SAH PDRM dah masuk hantu tak pun dah gila babi. sejak bila pulak Sidang DUN jadik perhimpunan haram? nampak gayanya lepas ni, setiap Sidang DUN kena mintak permit la...

Oit...!!! Kalau Bangunan yang tempatkan Dewan Undangan Negeri runtuh lepas tu Sidang DUN terpaksa buat dekat tempat terbuka kena mintak permit dari PDRM ka?

Malaysia dah jadi negara gila babi...

"I don't need sex... the Government and the Police Fuck's me everyday..!"

Entri Terpendek.... - malaysiakini

"I don't need sex... the Government Fuck's me everyday..!"

tolong komen...

Dato' Nasa Di Ipoh..! - malaysiakini

Semalam aku MSK ngan Dugong Darat pi makan dekat Restoran Seniman, Ipoh. masa nak keluar, aku capai kamera kot-kot tengah jalan kang ada peristiwa menarik berlaku. MSK cakap tak payah la... nak pi dekat ni ja...

Jadi aku tinggal kamera aku.

Tanpa kamera, kami gerak...

Aku ngan MSK makan nasik lemak ayam masak merah ngan kopi "o"kaw, dugong darat bantai makan chicken chop ngan milo ais.

Tengah syok-syok makan, aku perasan ada sorang mamat sampai dengan 2-3 orang geng dia. aku tak berapa ingat. Dugong Darat nganga... "Dato' Nasa"... kata Dugong Darat.

Betoi la... aduih... kamera tak bawak pulak. cilako...

Alternatif lain... camera hp berkekuatan 2mp tapi x dak flash. ah belasah la...

Dato' Nasa datang ngan apa aku tak perasan. apa depa sembang pun aku tak dengar.yang aku dengar, dia order Tomyam ngan kopi "o".

Yang aku nampak sebelum tu, meja yang Dato' Nasa duduk tu dah ada orang tunggu. brader baju kemeja biru.

Apa Dato' Nasa buat dekat Ipoh? dia tak balik Bota ka?

Orang Bota standby kasut ngan selipar... tunggu kot-kot "wira" hangpa balik...

Ketua PKR Bagan Serai Khianat..? - malaysiakini

Dekat sebelah ni ialah gambar Mohd.Nasib Rahim atau lebih dikenali sebagai Tan Kuda. Bekas calon bagi DUN Alor Pongsu PRU-12 merangkap Ketua KeADILan Bahagian Bagan Serai.

Pertama kali aku jumpa Tan Kuda masa program Dato' Seri MB dekat Bagan serai 25hb, Februari, 2009.

Masa dekat Bangunan SUK aku tak perasan sangat Tan Kuda ni ada ke x de, tapi bila aku dapat gambar dekat bawah ni dari blog ANAK SENGAT...

Erm... padahal aku tak perasan pun Tan Kuda ni... tapi sorang geng yang tengok gambar ni terperasan.

Aku pun pelik jugak bila member cakap... apasal Tan Kuda boleh berdiri mengadap sebelah kita sambil senyum je? padahal dekat belakang dia geng PEKIDA dok provoke orang kita.

Dua ni dok belah kita ke dok belah PEKIDA? Tunggu apa Tan nak jawab... kalau hang belot... masak hang..!

Tan Kuda yang berbaju putih membelakangkan Ayahanda Lajin...

339: HIDS Koleksi Gambar - malaysiakini

Untuk thread ni aku tak mau ulas apa-apa... korang tengok gambar je...


Kenali Ayahanda Lajin PEKIDA Ipoh - malaysiakini

Ini adalah post yang akan menyakitkan hati sesetengah pihak yang gagal menggunakan akalnya yang waras dengan cara yang betul.

Jika anda merasakan bahawa anda tergolong dalam golongan yang gagal menggunakan akal anda yang waras dengan baik, maka anda digalakkan untuk meninggalkan sahaja post ini secepat mungkin. abaikan apa yang telah anda baca tadi.

Lihat gambar dekat bawah...
Individu dalam gambar diatas telah dikenal pasti sebagai Ayahanda Lajin yang dikatakan sebagai salah seorang ahli Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (PEKIDA). apa itu PEKIDA..?

Aku pun tak tau apa itu PEKIDA. tapi korang boleh baca dekat [sini].

Bila baca dekat situ macam best sangat PEKIDA ni.

Korang luang masa sikit baca Perlembagaan PEKIDA Malaysia dekat [sini]. lepas tu korang tengok lagi gambar tingkah laku seorang yang bergelar "Ayahanda" dalam PEKIDA Ipoh, Perak, Malaysia.
Korang perhatikan tangan Ayahanda Lajin... simbol apa tu? kalau tak jelas, korang klik dekat [sini] untuk imej yang bapak besor - gambar ihsan ANAK SENGAT.

Aku quot sikit dari Perlembagaan PEKIDA Malaysia.

2. TUJUAN/ MATLAMAT
:
 • 2.1 - Menegak dan memperjuangkan syiar Islam sesuai dengan ajaran Al-Qu'ran dan Hadis.
 • 2.2 - Mengujudkan taat setia yang kukuh dan tidak berbelah bahagi kepada Kebawah Duli Yang Maha Mulia Yang Dipertua Agong, Sultan-Sultan, Dan Raja-Raja Melayu. Kerajaan dan Pemerintah dan mematuhi Perlembagaan dan Prinsip-Prinsip Rukun Negara.

 • 2.3 - Mengujudkan sumber kewangan masyarakat Islam dan menubuhkan Yayasan serta menggalakan ahli untuk bekerjasama memberi bantuan dan sokongan bagi meningkat dan meninggikan taraf kehidupan umat Islam di segala bidang serta mengadakan atau menebus harta, bangunan, dan lain-lain harta.
 • 2.4 - Menganjurkan kerja dan usaha amal kebajikan untuk faedah ahli-ahli.
 • 2.5 - Mempertahankan Negara dari ancaman musuh dan anasir jahat, komunis, dan golongan anti Islam.
 • 2.6 - Mendirikan institusi pendidikan dan menjadikan bidang pendidikan sebagai tugas penting dan utama yang perlu dilaksanakan untuk ahli, anak-anak mereka dan masyarakat umum.
Jadi... apakah amalan mencarut, maki-hamun, dan jugak angkat tangan tunjuk simbol carut macam dalam gambar dekat atas tu tertakluk dalam Perlembagaan PEKIDA Malaysia ke?

Aku baca pulak dan aku quot dekat sini Perlembagaan PEKIDA Malaysia bab...


3.7
LUCUT MENJADI AHLI :
 • a) Sekiranya ahli dengan sengaja melanggar Perlembagaan PEKIDA MALAYSIA. Keahlian adalah gugur dengan sendirinya dan Majlis Tertinggi berhak dan akan menghantar surat pemecatan rasmi sebagai ahli kepadanya.
 • b) Ahli yang didapati gila atau fikiran tidak siuman atau seumpamanya.
 • c) Gagal menjelaskan yuran tahunan selepas diberi notis selama tiga Bulan.
 • d) Menarik diri.
Jadi kalau ikut Perlembagaan PEKIDA Malaysia 3.7, Ayahanda rasanya dah melanggar Perlembagaan PEKIDA Malaysia fasa 3.7(a) dan juga tergolong dalam golongan yang disebut didalam Perlembagaan PEKIDA Malaysia fasa 3.7(b).

Terang-terang seorang yang bertaraf Ayahanda dalam PEKIDA perangainya samseng macam orang tak de akal. lain-lain gambar korang boleh tengok dekat [sini], aksi-aksi Ayahanda Lajin dalam misinya "Menegakkan dan memperjuangkan Islam sesuai dengan ajaran Al-Qur'an dan hadis".

Khak Ptuih...!!!

Orang-orang macam ni la yang bikin rosak PEKIDA... pimpinan PEKIDA pulak kalau benda-benda macam ni mana la nak ambik tau sangat. mungkin depa sibuk dok deal projek ngan UMNO. jadi tak heran la kalau hangpa baca dekat ruangan komen dalam mana-mana weblog, boleh dikatakan majoriti pengkomen manggelar PEKIDA sebagai PUKIDA.

Salah siapa? orang yang menggelar atau orang yang ada kuasa untuk perbetul tapi lebih suka dok diam? apa yang aku nampak sekarang ialah, pihak atasan PEKIDA langsung tak berminat untuk membersihkan nama PEKIDA yang makin hari makin buruk dan busuk dimata dan hidung kebanyakan rakyat Malaysia. sebab apa?

PEKIDA dah rosak macam UMNO/BN. 2-2 rasanya tak de beza. bernyawa semata-mata atas "kekuatan". "kekuatan" apa? kekuatan ahli-ahli yang SAMSENG. sape dapat nafikan bahawa PEKIDA dan SAMSENG dapat dipisahkan?

Kalau rasa nak dengar teguran ni, dengar. perbetul apa yang patut. kalau rasa hebat, tak payah dengar. buat macam tak de apa-apa yang berlaku. korang kan hebat? tapi hebat sangat ke korang berbanding Allah?