"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Sunday, July 26, 2009

UMNgOk Perak Bercelaru..! Lanyak Jangan Tak Lanyak..!

Seperti yang dilaporkan sebelum ini dalam posting - UMNO Perak Bergaduh..! Lanyak, Jangan Tak Lanyak..!, UMNgOk Perak kini semakin bermasalah. perebutan kuasa Halam didalam KERAjaan Halam semakin parah. macam biasa seperti yang selalu berlaku didalam UMNgOk, akan wujud Team A dan Team B, kadang-kadang wujud juga Team C, tapi Team C cuma sebagai Team Simpanan.

Ini yang sedang berlaku dan sedang mengganggu pimpinan KUDETA di Perak. Team KUDETA dan juga TEAM Tajol sedang bercakaran. wujud ketidak puasan hati didalam Team Tajol kerana balaci-balaci mereka tidak tersenarai didalam senarai "pemegang kuasa" KERAjaan KUDETA.

Mereka dipinggirkan... dalam UMNgOk kalau "dipinggirkan" bermakna mampus. bila mampus, kena perang. perang dalam UMNgOk bukan perkara luarbiasa. kalau tak perang sesama ahli UMNgOk, anda tak layak jadi ahli UMNgOk. sebabnya, hanya UMNgOk sahaja yang layak menjadi ahli UMNgOk.

Jadi, untuk beberapa hari ini, rundingan antara Team A dan Team B sedang galak diadakan. rombakan kabinet mungkin akan dilakukan dengan alasan untuk memantapkan lagi KERAjaan KUDETA tetapi hakikatnya, kalau tak dirombak, maka akan berlaku kekacauan didalam kain.

Kalau anda ada melihat geng-geng UMNgOk memenuhi mana-mana kawasan di Perak, cuba masuk rapat dan dengar-dengarkan.

MB Halam tengah pening... pesanan "orang atas" mesti dilaksanakan. "Pertahankan KERAjaan Halam..! do it anyway you can, i dont care how much the cost or how you gonna do it...if you fail, you're gonna be paid..!"

Alamak..!

Pilih 1, 2 Atau 3 SAHAJA..!

Jadi apa la pulak pendirian Gerombolan Pemuda UMNgOk korang rasa..?
  1. Sokong Kekalkan ISA.
  2. Sokong Hapuskan ISA.
  3. Tak De Telur.
AMARAN..! Sila pilih 1 dari 3 jawapan diatas... tinggalkan diruangan komen... (sila nyatakan 1, 2 atau 3 SAHAJA..! tidak perlu nyatakan sebarang hujah. sesiapa yang meninggalkan jawapan selain dari 1, 2 atau 3 dianggap BANGANG tak kira anda pro Pakatan Rakyat atau pro BN..!)

N-41 Manek Urai: Projek Kencing Rakyat 1..!

Kah kah kah kah kah kah kah...!!! Aku dah cakap dah..!

Baca dekat sini - N-41 Manek Urai: Projek Kencing Rakyat MU Oleh TPM.

Fasa pertama dah siap... tunggu fasa seterusnya..!