"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, March 22, 2010

Konspirator Di Belakang Blog Anti-Husam

NOTA EDITOR: Saya mendapat email dari salah seorang pembaca saya. Sekiranya benar pendedahan ini, saya meminta supaya penulis sanggup menjadi saksi. Kalau beliau sanggup, saya akan membuat aduan rasmi salah laku kepada SU Agung bagi diambil tindakan disiplin diambil terhadap para konspirator ini.

Sila hubungi saya pada bila-bila masa. Saya bersedia berbincang.
(BERMULA) Salam Tulang Besi,

Syabas sebab dedahkan Dr Shamsuri dalam konspirasi menjatuhkan MB Selangor. Sebenarnya, kes Dr Shamsuri ini lebih mendalam lagi perkaitannya. Saya salah seorang yang menghadiri siri-siri mesyuarat dan perbincangan mereka sebelum pemilihan PAS 2009 (dan selepas).

Blog Anti Husam adalah sebahagian dari perancangan mereka. Ketua kepada Blog Anti Husam ialah Suhaimi Embong dan Dr Kamaruzzaman (Dr Kayu).

Mereka-mereka yang terlibat dalam konspirasi ini antaranya Dr Khazani Abdullah-CEO Sigtech, Dr Supyan Husin (pensyarah UKM), Dr Kayu, Suhaimi Embong, Mohad Adram, Dr Shamsuri (SU Politik Presiden), Roslan SMS, Najman dan ramai lagi.

Juga ada diantara mesyuarat ini telah dijemput SU Sulit Presiden PAS, Sdr Zaihan. Mereka ini ada buat satu NGO nama “Kumpulan Ilmuan” yang banyak mencuba untuk mendapat kontrak dari Kerajaan Selangor.

Dr Kayu adalah “Naqib” mereka semua ni. Saya hairan apa hebatnya ilmu Dr Kayu kerana beliau bukan pun Pensyarah Fakulti Islam UKM.

Mereka buat banyak pertemuan-pertemuan. Ada di Bangi, di Serdang, di SIGTECH dan banyak lagi. Tujuan pertemuan untuk menjatuhkan geng Erdogan yang mereka benci.

Ramai betul SU-SU yang berkaitan dengan pejabat Presiden terlibat dalam konspirasi ni. Tujuan utama konspirasi ini adalah menjatuhkan geng “Erdogan” dalam PAS.

Perkataan “Geng Erdogan” ini mereka yang cipta untuk melabel orang-orang seperti Husam Musa, Dr Syed Azman, Dr Hatta Ramli, Khalid Samad, Dr Dzul Ahmad dan beberapa orang lagi. Misalnya, penggunaan Pemuda Gombak untuk menjatuhkan Dr Hatta Ramli di Gombak adalah salah satu rancangan mereka. Saya ada merakam beberapa pertemuan ini secara rahsia dan bila waktu nya sesuai saya akan dedahkan rakaman itu.

Apa dosa "Geng Erdogan"? Mereka tak setuju PAS bekerjasama dengan UMNO dan tidak menguatkan Pakatan Rakyat. itu aje.

Perancangan-perancangan mereka cukup jijik dan tidak ada akhlak Islam. Termasuk perancangan mereka:

a. Menyebar fitnah terhadap Husam Musa melalui blog Anti Husam
b. Menjatuhkan Dr Hatta di peringkat Kawasan Gombak dengan menggunakan Pemuda Gombak
c. Memastikan Dr Syed Azman tidak menjadi calon di PRK Kuala Terengganu
walaupun majoriti cawangan di sana menyokong Syed Azman
d. Menyebarkan khabar fitnah kononnya ada “Proksi Anwar” dalam PAS
e. Mengagalkan Sept 16 dengan nasihat-nasihat songsang mereka
f. Memacu konspirasi menjatuhkan MB Selangor
g. Kononnya kepimpinan ulama akan dihancurkan
h. Kononnya ulama PAS akan dibuang
i. Kononnya kepimpinan ulama wajib dipertahankan dari diserang.

dan banyak lagi. Segala fitnah yang mereka sebarkan terhadap Husam Musa dan kumpulan “Erdogan”adalah bersumber dari puak-puak ini.

Yang saya nampak, mereka mendapat sokongan yang padu dari Ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib, di dalam melakukan kerja-kerja fitnah mereka.

Saya sendiri terlibat dalam menyebarkan beberapa fitnah ini dan saya merasa amat tertekan. Saya berharap dosa saya akan diampunkan Allah SWT hendaknya.

Syukur Dr Shamsuri telah didedahkan konspirasi beliau di dalam menjatuhkan MB Selangor. Semoga Allah menurunkan hukuman yang setimpal dengan kerja jahat Shamsuri.

Dua sebab utama mengapa geng mereka (Kumpulan Ilmuan) benci dgn MB Selangor:

1.0 - Kumpulan Ilmuan dibuang dari senarai program “SPICE”
2.0 - Percubaan mereka meletakkan orang-orang mereka untuk menguasai Kolej Universiti Islam Selangor ditolak oleh MB Selangor

Maka, tidak hairanlah Dr Shamsuri begitu bersemangat untuk menjatuhkan MB Selangor kerana membalas dendam.

Saya diberitahu, Dr Khazani melalui SIGTECH sedang dalam proses untuk mendapat kontrak-kontrak dan projek-projek yang besar-besar dari UMNO terutamanya UMNO Terengganu. Itulah sebabnya dia sokong sangat menubuhkan kerajaan UMNO-PAS. Supaya projek senang dapat.

Mudahnya, mereka adalah kaki-tangan kepada Harun Taib dan Geng Terengganu untuk menghancurkan kumpulan yang Harun Taib tak suka. Oleh kerana Harun Taib mahukan kerjasama dengan UMNO, maka mereka pun buat kerja hancurkan kepala-kepala penentang kerjasama dengan UMNO yang digelar “Geng Erdogan”.

Suhaimi Embong terus menerus berbohong kononnya dia terlibat dalam blog AntiHusam. Kalau dia terus menerus berbohong begitu, saya akan serahkan bukti pada TB akan keterlibatan beliau dan Dr Kayu.

Mereka ini sudah macam tiada agama. Saya menyesal ikut mereka. Saya tak tau berapa banyak dosa fitnah telah saya lakukan. Saya tak tau samada dosa saya akan dimaafkan oleh Allah atau tidak. Saya masuk PAS untuk berdakwah dan berbuat pahala, bukan untuk menyebar fitnah dan bohong macam ni.

Sekian

Ahli Geng Terengganu

Ibrahim Ali Tahu Siapa "Mr.X"

Dulu aku pernah buat 1 en-3 pasal "Mr.X", tapi aku tak ingat tajuk apa dan tarikhnya bila, kalau korang rajin, korang belek-belek la posting-posting lama aku (ada lebih dari 5,000 posting tuh... hahaha)...

Tapi seingat aku la, Ibrahim Ali and The Geng termasuk beberapa Ahli UMNO dan Pemuda UMNO memang tau sangat-sangat siapa "Mr.X". Ibrahim Ali banyak atur program roadshow sekitar Perak dan Selangor dengan "Mr.X" masa tu.

Kalau ikut apa yang Petra cerita dekat sini, memang apa yang Zahrain cerita tu betul. DSAI bukan calon PM sebenarnya sebaliknya calon PM dalam "Projek Terbengkalai" tu ialah "Mr.X", tanyalah Ibrahim Ali siapa "Mr.X". dia tau sangat-sangat.

Sebab-sebab Projek tu kantoi korang kena tanya Tulang Besi, dia lagi tau. mungkin tu la sebabnya Ibrahim Ali marah sangat dekat Parti PAS. maklumlah, dah banyak perabis duit untuk Projek tu. last skali, "Projek Terbengkalai". "Mr.X" tak jadi naik sebab... (tanya Tulang Besi).

UMNO LEBIH YAKIN DENGAN SYARIKAT YAHUDI BERBANDING SYARIKAT BUMIPUTRA (APCO)?

Tindakan UMNO mahu mengheret Anwar Ibrahim ke “Select Committee” Parlimen menampakkan kesakitan yang mendalam yang dialami oleh UMNO.

Kes ini mendedahkan betapa UMNO adalah parti yang hipokrit. Semenjak mula-mula Anwar dipecat dari TPM, Dr Mahathir telah menuduh Anwar agen asing dan agen Amerika. Namun, dengan terdedahkan perkaitan UMNO dengan APCO, sebuah ajensi “Perhubungan Awam” milik Yahudi bertaraf antarabangsa amat memalukan UMNO.

Laman web APCO mendedahkan perkaitan UMNO dengan mereka secara terbuka:
Hong Kong (August 10, 2009) – APCO Worldwide, continuing to broaden its activities in Asia, is opening a new office in Kuala Lumpur, Margery Kraus, president and chief executive officer, announced today. Among the office’s first clients is the Government of Malaysia under the government of Prime Minister Najib Razak.

Malaysia continues to demonstrate that it is a major player in Asia, one of the great manufacturing nations for electronics and a sophisticated participant in global markets across many sectors", said Kraus. "APCO’s ability to leverage strategic communication capabilities across borders mirrors the kind of leverage Malaysia has achieved in its approach to business and trade, making this a natural location for our expansion".
Diberitakan APCO dibayar oleh UMNO dengan duit rakyat Malaysia sebanyak 60 juta setahun. Kalau UMNO mengambil khidmat syarikat-syarikat Malaysia dan Bumiputra, UMNO hanya perlu membayar tidak lebih dari 10% dari kos itu.

MENGAPA SYARIKAT YAHUDI BERBANDING DENGAN BUMIPUTRA/MALAYSIA?

Untuk berkomunikasi dengan rakyat Malaysia, seharusnya syarikat Malaysia lebih layak. Ini kerana syarikat Malaysia lebih memahami cita rasa serta perasaan dan hati naluri rakyat Malaysia.

Mengapa perlu ambil syarikat dari luar negara yang mempunyai hubungan rapat dengan Israel? Apakah syarikat-syarikat Malaysia tidak berdaya maju? Apakah syarikat-syarikat di Malaysia tidak bermutu tinggi?

Di bawa artikel ini, saya mendapat senarai beberapa firma “Perhubungan Awam” di Malaysia yang boleh didapati di internet untuk rujukan pembaca sekelian.

ADAKAH UMNO TAKUT RAHSIA MEREKA TERBONGKAR?

Syarikat antarabangsa milik Yahudi diambil kerana mereka orang luar. Jadi, sekiranya ada apa-apa “rahsia” UMNO yang mereka tahu, maka terjamin rahsia itu tidak terdedah.

Adakah itu sebenarnya mengapa APCO diambil oleh kerajaan Malaysia? Adakah perginya Zahid Hamidi bertemu Presiden Israel satu masa dahulu atas perancangan APCO juga?

Adakah pemecatan wakil Malaysia di IAEA juga atas perancangan APCO?

Soalnya mengapa perlu syarikat milik Yahudi untuk menjalankan kerja-kerja UMNO ini. Itu soalan yang perlu kita bahaskan kerana sehingga hari ini, soalan ini masih belum berjawab.

Tapi yang sahnya, slogan 1Malaysia adalah ilham pemikir Yahudi yang diambil kerja oleh APCO yang sebelum ini digunakan oleh Ehud Barak di dalam membawa agenda “1Israel”.

1Malaysia, 1Israel. Berjalan sehati sejiwa.

Tulang Besi

Lampiran: Senarai Firma PR yang boleh didapati di Internet.
Asiatica Intergroup Marketing Specialists
We are a marketing consulting firm that assists companies of all sizes to develop & implement winning marketing tactics for competitive advantage. Whether it is a single brochure design, website development, tele-sales activity or a complete marketing campaign, we have the expertise to get the job done professionally, and most importantly, within your budget.

27-2B, 1st Floor, Jln PJU 1/3C, Sunwaymas Commercial Centre, 47301 Petaling Jaya
Tel: 03 7803 7210,
Fax: 03 7803 0250,
E-mail:
customerservice@asiatica.com.my

Batey Communications
Asia’s most awarded communications company, established in Malaysia in l988, has specialist practices in Corporate, Financial, ICT, Travel & Tourism and Consumer Public Relations and a successful track record in Issues & Crisis Management and Events Management.

Level 3, Bangunan Setia 1, 15 Lorong Dungun, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur
Tel: 03 2092 3579,
Fax: 03 2092 2560,
E-mail:
sheela.knathan@batey.com.my

BRANDTHINK Malaysia
BRANDTHINK is an imaginative integrated marketing agency in Malaysia with services in Advertising, PR, Events and Interactive Marketing. We are famous for our work with major clients in luxury, fashion, lifestyle and technology - having launched iconic brands and products in Malaysia and being the go-to agency for reaching the affluent consumer.

B-3-2 Level 3, Tower B, Northpoint, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur
Tel: 03 2287 2255,
Fax: 03 2287 2277,
E-mail:
info@brandthinkasia.com

GO Communications
At GO Communications, it’s not about winning awards, although we have won a few. It’s about spending your marketing ringgit the smart way. It’s about identifying your competitor’s weaknesses, delivering your marketing message, becoming part of the community & branding your products strongly & consistently. That’s what we do for our clients.

S111 & S112, 2nd Floor Centrepoint, 3 Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya
Tel: 03 7710 3288,
Fax: 03 7710 3289,
E-mail:
gocomm@gocomm.com.my

Asia Public Relations Consultants
F1008, 10th Floor, Block F, Phileo Damansara 1, Jalan 16/11, 46350 Petaling Jaya
Tel: 03 7954 5966,
Fax: 03 7954 9808


Edelman Malaysia
45-9 & 47-9, The Boulevard, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
Tel: 03 2287 8689,
Fax: 03 2287 0234

Epic Communications
49-C Jalan SS 22/23, Damansara Jaya, 47400 Petaling Jaya
Tel: 03 7727 1161, Fax: 03 7727 3122


Eric Pringle Associates Public Relations (EPAPR)
7.20, 7th Floor, Wisma Central, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Tel: 03 2161 7144,
Fax: 03 2161 8209


Essence Communications
Level 15, CP Tower, 11 Section 16/11, Jalan Damansara, 46350 Petaling Jaya
Tel: 03 7952 5072,
Fax: 03 7954 9235


Ghazalie Rafeah Ali & Associates - GRA
Suite 310, Level 3, Block B, Phileo Damansara Two, 46350 Petaling Jaya
Tel: 03 7660 9950,
Fax: 03 7660 9980

Kim Chew Communications
Unit 1210, 12th Floor, Block A, 1 Jalan SS20/27, Damansara Intan, 47400 Petaling Jaya
Tel: 03 7726 3430,
Fax: 03 7728 3432


One Four One
Level 11, Menara IGB, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur .
Tel: 03 2296 8999,
Fax:03 2296 8989


Ovation - Marketing Communications (MARCOM) solutions, product publicity, events

Pat-Lin Communications
Unit 507 Block D, Phileo Damansara 1, 9 Jalan 16/11, Petaling Jaya
Tel: 03 7660 0400, Fax: 03 7660 0460

Rantau PR
Suite 19A-23-3A, Level 23, UOA Center, 19 Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur
Tel: 03 2162 7269,
Fax: 03 2161 2278

RAPR Mileage Communications
RA House, 32 Jalan Telawi Dua, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur
Tel: 03 2282 2333,
Fax: 03 2284 5768