"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, July 05, 2011

BERSIH 2.0: "Bekas" Dato' Paduka Ibrahim Ali Terkulat-Kulat

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Gua bikin artikel seringkas mungkin sebab tak nak blog gua tercemar dengan Katak.

Semalam bila Ambiga mengeluarkan hasratnya untuk mengadap Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agung, "bekas" Dato' Paduka Ibrahim Ali melenting macam orang gila. Banyak la dia persoal itu-ini macam dia ni bapak kepada Agung pulak.

Pak Brahim tak yah citer banyak-banyak, Pak Brahim tak yah huha-huha banyak-banyak... Pak Brahim dok diam-diam atas sejadah, Muhasabah diri kenang balik kisah lama cuba carik jawapan sebab apa Pak Brahim sekarang dah jadi "BEKAS" Dato' Paduka Ibrahim Ali.

BERSIH 2.0: Checkmate Untuk UMphorNO

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Bila cakap bab "bodoh", tak de sape dapat nafikan tahap "kebodohan" penyokong-penyokong UMphorNO. Sesuai dengan tema "Dulu, Kini dan Selamanya", puak-puak penyokong UMphorNO tetap "bodoh" dari Dulu, Kini dan Selamanya.

Yang ni gua bukan cakap kosong. Cakap gua beserta dengan bukti. Bola tanggung yang kita lempar 3-4 hari lepas sampai ke sudah tak dapat disambut puak-puak penyokong UMphorNO, umpan busuk yang dah lemau yang kita hulur - bodoh-bodoh je puak-puak penyokong UMphorNO telan sampai kenyang, siap mintak tambah lagi.