"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, June 06, 2009

Keputusan Muktamar 55: Sungguh Pelik, Sungguh Hairan... - malaysiakini

Dekat atas ni berita yang dilaporkan oleh MStar Online pagi tadi, cerita yang sama jugak berlegar-legar sejak subuh tadi sebelum keluar di MStar Online... maklumat dari wartawan-wartawan dan jugak "orang dalam" juga mengesahkan perkara yang sama. Husam menang tipis dengan kelebihan majoriti sebanyak 40++.

Jadi ramai yang tersenyum dan berharap sangat untuk mendengar khabar rasmi ini secepat mungkin...

Pagi ni berita yang sama mula berlegar-legar di kawasan Stadium Malawati... cerita yang sama... Husam menang tipis. orang ramai makin semangat.

Orang ramai yang oenuh bersemangat mula memenuhi ruang legar dan juga dalam dewan Stadium Malawati.

Lebih kurang jam 10:12 pagi... diumumkan...

Tiba-tiba je aku terbayang gambar bendera PAS yang ada pulak keris dekat tengah-tengah... ish... apasal ek..?

Kesimpulan, Erdogan Menjadi Pilihan

Dengan keputusan Nasharuddin Mat Isa berjaya mengekalkan jawatan Timbalan Presiden, ini bukannya bermakna golongan Pro Muqabalah telah mendapat sokongan majoriti dalam PAS.

Dengan undi yang diperolehi oleh Nasharuddin berjumlah 480 undi. 2 lagi calon iaitu Husam mendapat 281 undi manakala Abang Mat Sabu mendapat 261 undi. Sebelum ini telah digembar-gemburkan Nasharuddin mewakili golongan Ulama' (pro-muqabalah) manakala Husam dan Abang Mat Sabu pula mewakili golongan erdogan ataupun profesional.

Jadi, sekiranya Abang Mat ataupun Husam dapat menjalinkan 'pakatan' iaitu hanya seorang diantara mereka yang akan berentap dalam merebut jawatan ini, sudah pasti golongan yang dikatakan erdogan ataupun profesional ini akan mencapai kemenangan.

Walau apa pun, saya mengucapkan tahniah diatas kejayaan Nasharuddin mengekalkan jawatan beliau.

Road Show: Kempen Bubar DUN Perak - malaysiakini

Penceramah Jemputan : YB HJ. ZAINUDDIN YUSOF (ADUN Lubuk Merbau), YB M.KULASEGARAN (MP Ipoh Barat), YB CHANG LIH KANG (ADUN Teja), YB HJ. ISMAIL YUSOF (Pengerusi PKR Perak), YB AMRAN HARUN.

Tarikh :10 JUN 2009 (Rabu)

Tempat : Dewan Ust.Hj.Wahab Noor, Masjid Tinggi,Bagan Serai, Perak.

Masa : 9.00 malam

Semua Dijemput Hadir

Keputusan Rasmi : Ustaz Nasharudin Memenangi Timbalan Presiden PAS - malaysiakini

Timbalan Presiden PAS
Keputusan Rasmi : Ustaz Nasharudin Memenangi Jawatan Timbalan Presiden PAS

Keputusan Rasmi ini telah diumumkan oleh Datuk Mustafa Ali pada pukul 10:05 sebentar tadi...

Tahniah pada Ustaz Nasarudin, pada yang gagal, jangan lemah semangat.