"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, June 24, 2011

BERSIH 2.0: Kempen pra-BERSIH 2.0 - Hari Sabtu Pakai Kuning

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Mengikut Kenyataan Rasmi Dewan Pemuda PAS Pusat, kempen pra-BERSIH 2.0 akan dimulakan pada hari Sabtu 2hb. Julai, 2011 dimana pada hari tersebut, rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan keadilan diseru supaya memakai baju kuning sebagai simbol perjuangan menuntut keamanan dan keadilan dalam sistem demokrasi di Malaysia.

Masa lepak dekat Brickfields dengan geng-geng kepala pengat malam tadi, kami telah sebulat suara bersetuju untuk memulakan kempen pra-BERSIH 2.0 lebih awal dari yang dijadualkan oleh Dewan Pemuda PAS Pusat iaitu pada hari Sabtu 25hb. Jun, 2011 (esok).

Anda dicadangkan supaya memakai baju berwarna kuning pada hari esok, tidak ada lokasi yang dikhaskan untuk berkumpul dan anda sebenarnya tidak perlu berkumpul kerana kita tidak mahu menyusahkan pihak berkuasa pada hari esok. Biarkan mereka berehat bersama keluarga masing-masing selepas penat bekerja.

Video Lucah: "Lu Lansi, Lu Mati...!!!"

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Gua tak terkejut langsung bila Trio Datuk T dihadapkan ke Mahkamah atas pertuduhan menayangkan Filim Lucah dan dari awal memang gua dah agak Trio Datuk T akan menghadapi pertuduhan di Mahkamah atas kes tersebut.

Gua jugak tak terkejut apabila Trio Datuk T dikenakan denda sebanyak RM5,500.00 (Ringgit Malaysia Lima Ribu Lima Ratos Ringgit) jumlah keseluruhan yang membabitkan 3 individu berbanding dengan denda RM3,000.00 (Ringgit Malaysia Tiga Ribu) yang dikenakan terhadap pemandu bas yang melakukan kesalahan yang hampir sama.

Gua tak nak ulas tentang sikap Dabel Stended Mahkamah dalam membuat keputusan sebab sejak 10 tahun lepas, gua sudah mula menerima "Realiti Real Politik" di Malaysia dan gua harap majoriti rakyat Malaysia sudah mula faham akan keadaan ini.