"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Sunday, October 03, 2010

Ucapan Takziah Dari YAB Menteri Besar Kelantan

Berikutan kematian isteri Perdana Menteri pertama Singapura, Lee Kuan Yew, Puan Kwa Geok Choo pada usia 89 hari Sabtu (semalam) pukul 5.40 petang di rumahnya kerana mengalami sakit stroke sejak dua tahun lepas; pihak Menteri Besar Kelantan, Yang Amat Berhormat Tuan Guru Dato’ Bentara Setia Haji Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat dengan ini menyampaikan rakaman takziah seperti mana berikut:
“Belasungkawa untuk Menteri Mentor Lee Kuan Yew atas kematian isteri tercinta dan kepada Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong serta ahl keluarganya kerana pemergian untuk selama-lamanya ibu yang dikasihi. Kami berkongsi kesedihan selama anda sekalian merasai kehilangannya. Ia juga suatu kehilangan besar seorang Ibu Wirawati kepada seluruh rakyat Singapura

“ Menurut Islam, setiap yang hidup akan menemui kematian dan kematian itu adalah ketentuan dari Allah, Tuhan yang mencipta sekalian makhluk.”

"Condolences to the Minister Mentor Lee Kuan Yew on the demise of his beloved wife and to the Singapore Prime Minister Lee Hsien Loong and his family because of the departure for ever dear mother. We share the grief over the loss you feel. It is also a great loss of a mother ‘Wirawati’ all Singaporeans"

"According to Islam, all flesh shall see the death and that death is the provision of God, God who created all beings."
*MEMBANGUN BERSAMA ISLAM*

Pejabat Menteri Besar
Kelantan Kota Darul Naim,
KOTA BHARU

24 Syawal 1431 bersamaan 3 Oktober 2010