"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, May 22, 2008

Ahli UMNO jangan baca!!!

Assalamualaikum...

Elok kita perhatikan ke2-2 kenyataan dibawah ini tentang 2 perkaitan rapat sebuah Pertubuhan & penyokongnya...

1 - UMNO - Pertubuhan Kebangsaan Melayu BersatuTulisan Jawi: ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو, Inggeris: United Malay National Organisation; biasa dikenali sebagai UMNO) adalah parti politik terbesar di Malaysia dan merupakan pengasas dan tulang belakang pakatan Barisan Nasional yang telah memerintah Malaysia tanpa terganggu sejak merdeka lagi. Ia dikenali sebagai penjaga nasionalisme Melayu atau ketuanan Melayu dan ideologi Islam tulen, yang memperjuangkan bahawa orang Melayu dan orang-orang Muslim lain merupakan orang peribumi di Malaysia, oleh itu berhak menerima keistimewaan sebagai hak semenjak lahir.

2 - Maya Kmu - Kumpulan Menyokong UMNO dengan slogannya "Demi Islam, Untuk Melayu & Kerana Mu Malaysia"(KITA BERJUANG KERANA KEBENARAN DAN KITA MEMPUNYAI FAKTA UNTUK MENYOKONG PERJUANGAN KITA. KENAPA MESTI KITA KOTORKAN PERJUANGAN INI DENGAN PENIPUAN. FAKTA YANG BENAR WALAUPUN HANYA SATU CUKUP UNTUK MENJADI ASAS PERJUANGAN DAN PENIPUAN WALAUPUN BERIBU RIBU TETAP SATU PEMBOHONGAN. MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA).

Hebat kalau dilihat dan dihalusi pada "motto" dan landasan perjuangannya.cukup mantap.tapi hari ini siapa UMNO & MyKmu?

Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu...bersatu?apa yang bersatu?kenyataanya ada disini :
Tun Dr Mahathir...Mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengumumkan keluar dari Umno berkuatkuasa serta merta dan menggesa ahli-ahli Umno yang lain supaya turut berbuat demikian.Katanya, beliau akan berada di luar UMNO selagi Presiden UMNO, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi memimpin parti itu.

Seterusnya : Datuk Mukhriz Mahathir...Saya amat faham dan bersetuju bahawa tindakan ayahanda saya adalah kerana sayangnya beliau kepada UMNO. Saya juga percaya bahawa bagi mencapai matlamat tindakan tersebut, terdapat lebih dari satu cara perlaksanaanya. Maka dengan itu, saya mengumumkan bahawa saya TIDAK AKAN MELETAKKAN JAWATAN DI DALAM UMNO,SEBAGAI AHLI PARLIMEN JERLUN MAHUPUN SEBAGAI AHLI UMNO. SAYA AKAN TETAP SETIA SEBAGAI AHLI UMNO DAN AKAN MENJADI SUARA YANG LANTANG MENEGUR KEPINCANGAN KEPIMPINAN PARTI ; Selanjutnya, kami MENGGESA AHLI UMNO KHUSUSNYA DAN RAKYAT MALAYSIA AMNYA, menyuarakan bantahan mereka terhadap kepimpinan YAB Dato’ Seri Abdullah Hj Ahmad Badawi secara terbuka dan lantang melalui surat peribadi, sms, surat kepada media serta melalui sidang-sidang media, bagi MEMBERI TEKANAN AGAR YAB DATO’ SERI SEGERA MELETAKKAN JAWATAN SEBAGAI PERDANA MENTERI, PRESIDEN UMNO DAN PENGERUSI BARISAN NASIONAL.

Kemudian disusuli dengan : Mesyuarat khas selama tiga jam Majlis Tertinggi (MT) Umno malam ini berakhir dengan keputusan "menggemparkan" - barisan anggotanya tetap menyokong presiden.

Dalam sidang media kira-kira lima minit sejurus selepas tengah malam, timbalan presiden Datuk Seri Najib Razak berkata anggota-anggota MT menyatakan kesetiaannya kepada Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

UMNO 1 - Tun Dr Mahathir & penyokong2nya yang diketuai oleh ahli MyKmu(sekarang bekas UMNO).

UMNO 2 - Datuk Mukhriz Mahathir & penyokong2nya(masih ahli UMNO tetapi menentang presiden UMNO).

UMNO 3 - Ahli UMNO yang setia pada presiden parti.

Kenapa sebuah parti yang menggunakan nama PERTUBUHAN KEBANGSAAN MELAYU BERSATU berpecah kepada 3 kumpulan?ini ke cara bersatu yang dianjurkan oleh sebuah parti terbesar di Malaysia?

Kita selidik satu perkara lagi : slogan MyKmu - KITA BERJUANG KERANA KEBENARAN DAN KITA MEMPUNYAI FAKTA UNTUK MENYOKONG PERJUANGAN KITA. KENAPA MESTI KITA KOTORKAN PERJUANGAN INI DENGAN PENIPUAN. FAKTA YANG BENAR WALAUPUN HANYA SATU CUKUP UNTUK MENJADI ASAS PERJUANGAN DAN PENIPUAN WALAUPUN BERIBU RIBU TETAP SATU PEMBOHONGAN. MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA.

Fakta?baca balik semua kenyataan diatas dan jelaskan dimata "fakta" untuk menyokong perjuangan anda?

Saya telah meneliti banyak perkara yang telah berlaku saban hari sejak dulu hingga sekarang didalam UMNO dan saya dapat simpulkan bahawa perjuangan UMNO & penyokong2nya bukanlah berlandaskan pada "fakta" tetapi lebih kepada "auta".UMNO sering melaungkan gendang menyeru seluruh rakyat supaya "bersatu" tetapi UMNO sendiri tidak dapat "menyatukan" para ahli Pertubuhan Kebangsaan Melayu BERSATU itu sendiri.


Selama lebih 50 tahun UMNO tidak pernah menyatukan apa-apa pun di Malaysia tetapi UMNO lah punca kepada perpecahan.kalau ada yang bersatu pun bukan atas nama "perpaduan" tetapi lebih kepada "matlamat peribadi",habis madu sepah dibuang.UMNO bukan lagi madah perjuangan,UMNO adalah "PUSAT PERNIAGAAN" dan "PERPECAHAN".

Ayuh rakyat Malaysia...kita berpakat dibawah panji Pakatan Rakyat!