"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, January 29, 2011

Apabila Si "Jahiliah" Bersuara...

Si "Jahiliah" akhirnya berkata:
Tindakan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan mereka yang tidak mengundi PAS sebagai orang jahiliah telah menyinggung seluruh orang Islam di negara ini termasuk di Johor dan DUN Tenang, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Aku tak tau pulak "siapa seluruh Umat Islam di Negara Ini" yang si "Jahiliah" ini makudkan sebab umum mengetahui bahawa bukan semua "Umat Islam di Negara Ini" mengundi PAS.

Dalam PRU-12, UMNgOk/Beer eNd tumbang di 5 Negeri sebab bukan semua "Umat Islam di Negara Ini" mengundi UMNgOk/Beer eNd. mungkin si "Jahiliah" tak perasan perkara ini dan mungkin juga sebab itulah si "Jahiliah" dan Parti "Jahiliah" ini masih angkuh di Malaysia.

Tak hairan juga bila si "Jahiliah" langsung tidak komen atau respon pada kenyataan Pimpinan "Jahiliah" dari Parti Komponen "Jahiliah" (rujuk sini)yang menghina kesucian Agama Islam dalam kempen PRK DUN Tenang.

Nak komen lebih-lebih pun tak boleh jugak sebab si "Jahiliah" akan berkata berdasarkan kepada "KEJAHILANNYA" sahaja...