"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, May 14, 2011

UMNO Itu Kejahatan, Kejahatan Itu UMNO

Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Pagi Jumaat 13hb. Mei, 2011 lebih kurang jam 11.00 pagi, lokasi - dihadapan Masjid Telipot, Kampung Sireh, Kota Bharu, Kelantan.

Seorang aktivis Gerakan Bertindak Kembalikan Royalti Rakyat (GEGAR) Hisyamuddin Ghazali sedang memasang kain rentang tertulis "Kami Tokse Wang Ehsan, Kami Nak Royalti Minyak" dengan ditemani oleh ibu dan juga isterinya sekembalinya dari Kuliah Pagi di Jalan Dato' Pati apabila secara tiba-tiba berhenti sebuah kereta Perodua Viva berwarna putih.